20 сепОтворено писмо до Премиерот Груевски

Отворено писмо
Г-не Премиере Груевски

Денес го добив писмото од Вашиот кабинет кое носи потпис можеби од шефот на Вашиот кабинетот г-нот Мартин Протуѓер но, како и да е тоа писмо е слично со она кое го добив од Кабинетот на Претседателот на државата г-нот Ѓорѓе Иванов а слично е и со писмата кој ги добивав од Судскиот Совет (дали сдс – овски или вмро – овски сеедно ), од Министерот за правда како и од Канцеларијата на Народниот Правобранител, односно сите Вие ги перете рацете со излитената фраза дека судството е третата власт и дека е наводно независно.
Јас толку многу имам напишано во моите блогови поставени на Интернет за грозната слика за Македонија а кој мои блогови верувам добро ви се проучени од Вашите служби, па во оваа прилика ќе бидам краток и конкретен. Гледам Јас а и целиот напатен Македонски народ како стојат работите во врска со Вашата “ неуморна борба против криминалот и корупцијата пропратена со нулта толеранција “ па, во мојот случај кога во три години од моите претставки до Вас не сте нашле за сходно да ме примите ниту Вие ниту некој Ваш советник тогаш кажете ми што ми преостанува мене и на овој напатен народ? Сепак Јас мојата цел ја исполнив со тоа што ја запознав преку моите пишувања на Интернет македонската јавност, сите медиуми и новинари, повеќето НВО но и странските фактори во РМ ( амбасадорите на земјите од ЕУ, ОБСЕ, Канцеларијата на ЕУ, Комесарот на ЕУ… ).
Кога веќе не сакате да се обзнани оваа афера за која пишувам ( а кога би го направиле тоа би биле 100 чекори близу до влез во ЕУ ) кога тоа не го сака ни Вашата партија а знае за неа а ниту ни Вашиот Општински комитет на ВМРО ДПМНЕ во Неготино кој негови членови не сакаат ни да помислат да разговараат ниту помеѓу себе за оваа афера иако целиот град е пропаднат – економски, тогаш зошто се оглушувате сите Вие спомнатите заедно кога од Вас на крајот побарав да ми обезбедите заштита па и опстанок а тоа го можете? Зошто сите бегате од вистината која ја пишувам во моите блогови на Интернет? Тоа веќе не треба да го правите кога еве конечно кога веќе добив писмо од Вашиот кабинет со тоа се докажува дека знаете за мене, за оваа сеуште не обзнанета афера но и за тоа дека и другите знаат за моите страдања во оваа Ваша демократска Македонија? Зошто и понатаму да ги заштитувате од Вас т.н. (од мене се наречени слуги на овој еден ист режим на моќниците во овие 18 години ) сдс – овски судии инволвирани во оваа афера преку континуираната заштита на криминалот кој притоа направиле голем број на постапки кој се незаконски. Значи не се работи за слободни судиски уверувања туку за конкретни незаконски постапки кој повеќепати ги имам набројано во моите блогови и тоа се судии од најниските до највисоките судови. Доволно е да почнете да ја откривате аферата со направениот и употребен фалсификат на службена исправа со која незаконски е регистрирана спомнатата фирма од оваа афера од Неготино со двојно намалување на нејзината вредност а кој се наоѓа во Основниот суд Скопје 1 од 2002год.Предходно за ова знаеја Државните обвинители Прчевски и Шврговски ( а во Вашето писмо пак ме упатувате до нив ) но и Вие г – не Груевски кој се обидовте дури и да го прикриете тој фалсификат преку писмо пратено до мене уште додека бевте Министер за финансии и Претседател на Комисијата за хартии од вредност. Но, тој филм како што викате во последно време, нема да го гледаме како што не го гледавме ни со предходната власт. Ни нивниот сдс – овски пратеник во предходниот состав г – нот Јанаќи Витанов од Неготино ниту Вашиот пратеник од Демир Капија г- ѓата Весела Честоева не сакаа ( очигледно не им беше дозволено ) да прозборат за оваа афера односно да прочитаат пратеничко прашање на седница на Парламентот од нас доставено до нив.
Затоа на крајот како логичен потез кој следуваше од мене беше да побарам од Вас како Премиер, од Вашата партија односно од Општинскиот комитет од Неготино ( напоменувам дека Координаторот Вано се дрзна да не го прими материјалот односно да не стави печат на мојата копија со кој се обраќам до Вас како Премиер преку нив како Општински комитет само затоа што го прочита предходно и заклучи дека постои нешто напишано против неговиот лидер и Премиер односно против Вас – вистината го болеше а не треба бидејќи незнам зошто во Вас воопшто гледа идол кога од оваа афера бегате како ѓавол од крст ) , од градоначалникот на Неготино г – нот Трајков Пане кој е од Вашита партија ( кој сеуште избегнува да ме прими на разговор а камо ли да направи нешто конкретно) а на крај и од Претседателот на државата да ми обезбедите заштита и опстанок но Вие и понатаму бегате.Сепак на крај ќе нагласам дека би бил пресреќен кога Вие би ја обзнаниле оваа афера преку медиумите со објавување за спроведување истрага или барем со барање на Министерот за правда г-нот Маневски кој како член на Судскиот совет би побарал истрага за толку големиот број на инволвираните судии во оваа афера ( а го правеше тоа парцијално – рачунски до сега за некои судии но не и за овие ).
Не ми преостанува ништо друго туку мојата борба да ја продолжам со моето пишување во моите блогови на интернет : http://konspiracija.blog.com.mk, http://konspiracija.blog.mk
http://i.1asphost.com/AtanasovSande
а таму ќе го поставам Вашето писмо испратено до мене.
Нека Ви е на чест молчењето и после Вашето признавање за знаењето за оваа афера преку фактот што еве ми пративте писмо по цели три години.

20.09.2010 год. год Од Атанасов Санде маш. Инжинер, 50 г.,невработн, избркан од работа цели 8 години, без шанса
да биде повторно вработен, осудуван во монтирани политички процеси

п.с. Ве потсетам дека постои во Кривичниот закон таков член кој укажува дека е крив и оној кој знае за постоење на направено кривично дело а ништо не превзел. После мојата Претставка до Владата ( која евоедно беше Барање за прием кај Премиерот на кое еве Вие се оглушивте ). Вие свесно го прекршувате тој член од Кривичниот Закон.

Ова е само увод односно моето обраќање до Општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ од Неготино од целокупниот материјал кој неговиот Координатор не сакаше да го прими а тоа погоре го појаснив:

До Општинскиот Комитет на
ВМРО ДПМНЕ во
Неготино

Мислам дека треба и Вие да ги имате овие моји отворени писма ( кој оддамна се поставени на интернет ) што ќе послужи како доказ дека на ниво на Општина Неготино не правите ништо за својот народ кој страда а посебно за мене кој единствен во Македонија открива јавно на Интернет за сопшатната воспоставена контрола од страна на овој еден ист политиќки режим во Македонија од осамостојувањето.Можеби требаше горе во Вашата адреса да го избришам Д бидејќи и по ова мое писмо ќе се докаже дека нема демократија во Вашата партија а ниту некој од Вас поединечно ќе има храброст за ова мое писмо да прозбори, а сигурно требаше е Р да го избишам бидејќи сте далеку од револуционерна напротив со заштитата на криминалот и страдањето на народот ќе се случи револуција против Вас но и против според мене овој еден ист политички режим.
До сега не бев себичен и не барав ништо за мене но, сега од вас како Општински комитет на да речеме условно владејачката партија како и од Претседателот Иванов барам кога веќе не се борите против криминалот за кој пишувам на Интернет како најголема афера во Македонија, значи барам барем да ми го вратите мојот живот кој го имав пред да го откријам и објавам сето ова, кога бев вработен, односно барам да имам опстанок и да престанат монтираните судски процеси кој ги имаше 3 досега и оние кој може да ми ги припреми овој еден ист политички режим на Организацијата на моќниците.
Не бидете кукавици и немојте да бегате од мене како што досега прави Вашиот Градоначалник Трајков од Вашата партија.
7 Февруари, 2008 – 10:54

20 сепОтворено писмо за Претседателот Иванов

Отворено писмо

Г-не Претседателе Иванов

Еве веднаш штом го добив Вашето писмо, од Вашиот Кабинет, кое Вие можеби само сте го потпишале ( не Ви го познавам потписот ) решив да напишам уште едно отворено писмо до Вас кое како и предходното ќе го поставам во мојот блог на Интернет за да биде достапно до јавноста во РМ но и до странските фактори преведено на англиски јазик.
Вашиот одговор е толку наивен ако сте сакале да послужи како некакво оправдување или некакво замајување врз мене со цел да ме насочите во некоја друга насока – подалеку од Вас.
Попусто сте се труделе со тоа што сте ги цитирале чл.1 и чл 11 од Законот за судовите за да ми укажите на назависноста на судството ( тоа наивно како Вас предходно го направија Сѕдскиот совет, Министерст за правда па и Народниот Правобранител ) бидејќи Јас во мојата Претставка не го побарав тоа од Вас ами побарав прием за да Ви укажам на големиот број на инволвирани судии и обвинители во аферата околу АД фабрика за кабли Неготино, значи да Ви укажам на состојбата во судството нешто за кое постојано Ви укажува и ЕУ како услов за пием.
Јас како Вас нема да се трудам да Ви го цитирам членот од Кривичниот закон но, ќе Ве потсетам дека постои таков член кој укажува дека е крив и оној кој знае за постоење на направено кривично дело а ништо не превзел. После мојата Претставка ( која евоедно беше Барање за прием на кое еве Вие се оглушивте ). Вие го прекршувате тој член од Кривичниот Закон.
Ве упатив на моите блогови поставени на Интернет ( кој верувам дека добро ги прочитале Вашите служби и тоа од побуди и задачи за кој и Вие и Јас знаеме ) и сега веќе знаете за повеќе докази кој говорат за криминал а посебно ќе го издвојам направениот и употребен фалсификат на службена исправа со која незаконски е регистрирана спомнатата фирма со двојно намалување на нејзината вредност а кој се наоѓа во Основниот суд Скопје 1 од 2002год.Предходно за ова знаеја Државните обвинители Прчевски и Шврговски но и г-нот Груевски кој се обиде дури и да го прикрие тој фалсификат преку писмо пратено до мене уште додека беше Министер за финансии и Претседател на Комисијата за хартии од вредност.Господинот Груевски има добиено од мене претставки кој му се доставени во архивата на Владата.
Па, иако ова го дознавте Вие сепак во Вашето писмо со совет бесрамно ме упатувате до обвинителството заборавајќи дека Јас барав прием кај Вас да Ви укажам дека баш обвинителството и судството здружено го штитат криминалот а Јас од нив во последните 8 години сум осудуван во потполно монтирани во со право би напишал политички судски процеси поради моето пријавување на тој криминал и поради моето пишување за вистината за тој криминал во моите блогови на Интернет. Ви благодарам г-не Иванов но, Јас тој пат веќе го изодив па, сега требаше да бидете на потез Вие и г-нот Груевски но, како што Тој милува во последно време да кажува, очигледно тој филм нема да го гледаме.
Вие и понатаму се држите за Вашиот проверен стил кој Ве прави невин и кој сте го употребиле и во ова Ваше писмо до мене а тоа е стилот дека или не сте биле добро разбран од другите или во овој случај сте се направиле дека мене не сте ме разбрале. Сепак ова мое отворено писмо ќе го разбие тој Ваш невин стил бидејќи јасно се гледа дека иако сте напишале дека со особено внимание сте ја разгледале мојата Претставка ( во тоа Ви верувам но тоа сте го направиле само заради мојот стил на изразување ) сепак очајно сте барале начин како да го составите писмото испратено до мене притоа занемарувајќи ги сите понудени докази.
Затоа на крај на Вас и г-нот Груевски ќе Ви препорачам да си ги засукате ракавите и да поработите во корист на народот а ако тоа и понатаму не го правите барем можете да ми пружите заштита мене лично како и опстанок бидејќи Јас тоа го заслужувам повеќе од сите Вас кој се претставувате за патриоти на оваа држава.

20.09.2010 год Од Атанасов Санде маш. Инжинер, 50 г.,невработн, избркан од работа цели 8 години, без шанса
да биде повторно вработен, осудуван во монтирани политички процеси

пс. Не верувам дека после ова мое отворено писмо ќе бидам повикан кај Вас но, затоа уште еднаш Ве упатувам кон моите блогови на Интернет
http://konspiracija.blog.com.mk, http://konspiracija.blog.mk
http://i.1asphost.com/AtanasovSande
. а таму ќе го поставам Вашето писмо до мене а мојата Претставка ќе ја поставам веднаш по ова мое отворено писмо до Вас за секој да види дека сте се направиле како дека не сте ме разбрале што е Ваша позната карактеристика.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Претседателе Иванов

Во ова отворено писмо, претставка или обраќање до Вас а кое ќе биде ставено и во мојот блог : http://konspiracija.blog.com.mk
па така ќе направам да биде достапно до сите во Македонија, Јас ќе се обидам да бидам колку толку фер спрема Вас лично и како институција Претседател иако не сум гласал за Вас односно не сум излегол на избори повеќе од 15 години наназад. Изборите по правило би требало да бидат гордост и чест за секој лојален граѓанин во една нормална Европска држава но, Македонија е далеку од нормалното. Јас сум еден од ретките кој е способен да ја види вистината која на овој изманипулиран Македонски народ му е извртена односно сервирана преку покорните – сервилните медиуми и политички партии таква како и одговара на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците ( политичарите и олигарсите).
Јас сум единствениот во Македонија кој храбро и јавно пишува за вистината во Македонија на Интернет но и во директни преписки со скоро сите релевантни странски фактори кој се во Македонија но и кој се во нивните земји (премиери , министри, организации…) штое е и многу иронично за земја во која божем народот важи за патриотски, во која се опеани голем број на јунаци – херои од минатото. Со овој факт се потврдува наметнатата сеопфатна контрола врз нашето мало општество од страна на споматата ОРГАНИЗАЦИЈА на моќниците а која контрола покажа времето во овие 18 години е со цел да безмилосно се опљачка и континуирано се експлоатира сопствениот народ. Јас сум првиот кој напиша текст во кој изразив сомневање за фалсификување на сите досегашни парламентарни, локални па и претседателските поради фактот дека во Избирачкиот список постојат над 300 000 измислени гласачи. Тоа го сторив пред повеќе од една година пред за тој факт официјалните лица на ОБСЕ да го соопштат јавно со што во нивни стил покажаа дека сакаат добронамерно да ја укорат Македонија но, моето објаснување покажува нешто друго – смислена употреба на тие непостоечки гласачи кој се приближно 20% од вкупниот број на гласачи. Со нив лесно се стигнува до цензусот од 50 % излезност иако ни тоа не е во контрола на изманипулираниот народ туку е аминувано од сите политички партии и божемните невладини набљудувачки организации. На сите тие им го праќав тој мој текст континуирано во овие последни скоро две години и кај никој од нив никако да проработи совеста па сложно си молчат до сега. Имајќи го предвид ова како да излезам на избори? За каква демократија станува збор? Дали и понатаму во ова мое писмо треба да ве ословувам со претседателе? Дали и Премиерот е Премиер имајќи го ова предвид?
Ќе се запрашате зошто овака го започнав ова мое отворено писмо до Вас?
Сакам и Вие и секој друг да дознае за тоа дека Јас во сопствената земја сум прогонуван и осудуван во повеќе монтирани судски процеси поради мојот бунт против неправдата и поради мојата непокорност која ме прави толку многу различен од толку многу плашливиот македонски народ кој патем во ова последно време сака да се смета за потомок на Александар Македонски. Потомци кој понизно го поднесуваат наметнатото им ропство од ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците. Потомци кој живеат во виртуелна демократија која Вие ја нарековте космодиск демократија што е целосно погрешно од Ваша страна бидејќи на овој Македонски народ целосно му е скршена кичмата од страна на владетелите па, со самиот тој факт тука космодиск не помага. Вие и Премиерот но и сите политичари од “позицијата и опозицијата,, тоа добро го знаете па, затоа така лагодно се однесувате.
Не ми цел да бидам зајадлив туку сакам во ова судбоносно време да ја пробудам вашата совест за да се освестите и да видите дека премногу далеку сте отишле во понижувањето на својот народ но и сте го довеле до тако речи геноцидно истребување. Мислам на сиромаштијата како резултат на владеењето на овој еден ист политички режим на Оргганизацијата на моќниците во сите овие 18 години на ужас за Македонскиот народ. Да се запитате дали воопшто треба да се појавувате во цркви ? Дали мислите дека целиот народ е слеп па не е способен да ја види вистината? Во овој текст напишав дека сега за сега само Јас сум единствениот кој ја пишува вистината во Македонија но, уверен сум дека многу други интелектуалци се свесни за вистината па, дури имам и по некј коментар за подршка за тој мој блог но како што напишал еден, народот е толку скршен што не може баш во овој момент да се отргне од летаргијата која му е наметната.
Ова писмо нека биде како моја ракавица фрлена во вашето лице со што треба да бидете предизвикан да постапите како што му доликува на еден Претседател на една нормална Европска држава односно да му бидете на служба на својот сопствен народ. Таквите како мене со овакви директни постапки кон Вас и Премиерот треба да Ве натераат да направите исчекор напред односно да се одкажете од неподносливата леснотија во Вашето владеење со овој крајно изманипулиран и до крајни граници експлоатиран сопствен народ. Се плашам дека ова “сопствен ,, буквално сте го сватиле што покажаа и овие ужасни 18 години. Не, Вие народот не го поседувате. Баш Вашиот советник професорот Шкароќ има изјавено дека историјата се повторува односно дека народот ќе одреагира правилно кога ќе му бидат споени стомакот и грбот. Помислете озбилно на ова и направете го тој исчекор нанапред. Вие најдобро знате што е тоа разумен компромис па, направте еден таков разумен компромис со овој прплашен Макдонски народ кој ќе с согласи да се најдете некаде на пола пат односно свесен за моќта на паразитите од ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците ќе се сложи и понатаму да му ја цицаат крвта но овој пат со намален интензитет за половина – за 50% одколку до сега а Вие ќе треба со Премиерот да се заложите да одговараат барем 50% од оние од спомнатата афера односно инволвираните судии, обвинители, некои поситни моќници и т.н. Не сум воопшто оптимист но, сепак потребно е да направите некаков баланс или олабавување или пак ќе Ви го спомнам христијанството во кое се крстите па, направете нешто христијански Вие и Премиерот кон својот народ.
Имајќи го предвид фактот дека Премиерот ( како и досегашните Премиери на овој ист политички режим ) молчи пред фактите за реалната и ужасна вистина за Македонија а притоа јавно се декларира за борец со нулта ( читај 100%) толеранција кон корупцијата Јас би бил многу изненаден ако Вие (морам сепак да ве ословам ) како Претседател на Македонија постапите позитивно во однос на ова мое отворено писмо до Вас. Тоа ќе значи барем во прво време обзнанување на оваа афера околу АД фабрика за кабли Неготино во која се инволвирани во заштитата на се она криминално ама баш сите релевантни институции ( што мене и ми беше цел да го докажувам преку доказите изнесени во мојот блог ) , сите медиуми и политички партии, пратеници, комисии, синдикатот па дури и таканаречените невладини организации како и институцијата Народен Правобранител. Докажав како е тоа пример на принципиелното пљачкосување на народот кое е спроведено и во другите позначајни фабрики со целосна заштита од страна на погоре спомнатите фактори.
Претседателе Иванов зафатете се со оваа афера бидејќи тоа е рак раната на нашата држава која е во умирање но, ако се оглушите и Вие како и Премиерот досега ќе Ви се случи народот наскоро.
На Вашиот сајт прочитав дека планирате проект со отварање Ваши канцеларии за да бидете поблиско до народот па, еве ви тест преку ова мое писмо да видете и Вие дали сте спремни за вистинска демократија а тоа ќе го видат и останатите кој ќе го добијат ( новинарите, политичарите, т.н. НВО и други во Македонија но и странските фактори со кој досега сум бил во контакт ). Ако и Вие како и Премиерот решите по ова да молчите ( а со тоа и Вие да му дадате подршка на се криминално од спомнатата афера ) Ве советувам парите кој сакате да ги намените за проектот Ваши канцеларии во близина на народот да ги поделите на болните кој се резултат ( продукт ) на владеењето на овој еден ист ржим во овие 18 години – режимот на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќницитe ( политичарите и олигарсите ).

Од Атанасов Санде маш. Инжинер, 50 г.,невработн, избркан од работа цели 7 години, осудуван во монтирани политички процеси

П.с. Во моите Претставки до Премиерот ( кој се патем во име на оштетените работници на АД фабрика за кабли Неготинои ) барав прием во Владата со цел да го поттикнам на конкретна борба против корупцијата во оваа афера ( постојат нерешени судски процеси од цели 9 г. кој ја покажуваат заштитата кон криминалот ) но, не бев ни удостоен со било каков одговор во овие 2,5 години. Можеби Вие ќе покажете доблест и ќе ме повикате но не нкогаш во недоглед ами за неколку денови?

20 мајПредавници и изроди а никако предавници и патриоти

Предавници и изроди а никако предавници и патриоти
Иако е очигледно дека вториот дел од овој наслов кажува дека сервираната ни поделба на таканаречените независни новинари и медиуми односно сервирана за народот од самите нив а по наредба на конспираторите не е адекватна туку баш првиот дел одговара за нив – предавници и изроди, Јас тоа и ќе го докажам во понатамошниот текст.Јас пишувам упорно за конспирацијата во Македонија од страна на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците (политичарите и олигарсите ) се со цел таа вистина за нив да допре до целиот напатен македонски народ кој во овој судбоносен период најпосле би требало да се отргне од летаргијата која го има зафатно и држи во овие скоро две децении. Тие т.н. новинари се практично во петоколонашка улога кон сопствениот народ и затоа со право треба да ги нарекуваме изроди и тоа сите до еден бидејќи не го почитуваат новинарскиот кодекс кој им виси во редакциите и збира прашина и воопшто не се огледуваат на новинарите во светот кој претставуваат вистински катализатори за демократијата во нивните општества а тоа го прават како за свое добро така и за доброто на своите народи, бидејќи се дел од нив и на крај на краиштата не сакаат да бидат изроди кон својот народ. А замислет овие нашите т.н. новинари плашливи како зајачиња сеуште немаат формирано ни синдикат! Што е уште полошо самите колку заради ред го спомнуваат тој факт без конкретни потези во тој правец да сменат нешто. Зарем не слушнале воопшто за штрајк? Зарем не сваќаат дека за да не бидат и понатаму петоколонаши а со тоа и изроди можат и да си ја променат срамната професија и за леб да заработуваат чесно како оние кој не се изроди? Па, и онака заработуваат колку да преживеат. Толку ги плаќаат конспираторите. Сепак иако не се само овие т.н. новинари петоколонаши и изроди за на столбот на срамот, покрај нив има голем број на изроди во синдикатите и т.н. невладини организации како и во институциите на системот ( всушност сите тие се прво проверени како полтрони а потоа се таму поставени ) , мислам дека овие т.н. новинари кој себе си се нарекуваат дури и независни, се најзаслужни што вака страда целиот македонски народ во овој 21 век. Што е најлошо Македонија како држава е клекната и воопшто нема да се исправи.Можеби нема ни да постои. Па, каде Тие изроди ќе живеат? Значи на крајот пак им доаѓа дека ќе се разбегаат некаде а за да опстануваат ќе си ја сменат сегашнава најсрамна професија. Каде тука некои од нив гледаат патриоти меѓу самите нив? Патриоти сме Ние, некои како мене кој храбро пишуваме во овој судбоносен период за земјата но, сеушт ништо не се покренува – придвижува.
Но, да се вратам на тоа која им е нивната цел што нам ни ја лансираат таа поделба на патриоти новинари и прдавници новинари – т.н. Овој конспираторски режим кој е еден ист во овие скоро две децении опстанува на лансираните поделби на наводно постоење на два политички блока, на наводно постоње на поделба на предавници и патриоти кај т.н. новинари, на поделбите кај сибндикатите кој наводно биле блиски на едната или на другата политичка опција, на поделбата кај т.н. невладини организации и до бескрај така а со тоа се постигнала поделбата кај изманипулираниот народ на гласачко тело кое гласа за своите заштитници од двата братски политички блокови. Но, бидејќи народот поради евидентно присутната сиромаштија престанува да гласа за некогашнит миленици и заштитници и тоа недоволно за цензус на изборите, конспираторите со помош на овие петоколонашпите – изродите т.н. новинари успеваат да го протуркуваат и понатаму набилданиот избирачки список и не даваат да се чепка во него и во изборниот модел кој им гарантира задржување на власта над народот. Јас за ова прв пишував уште пред две години но, сите погоре спомнатите молчеа а и сеуште молчат.
Но, овој текст го пишувам за изродите т.н. новинари а повод за него се моите неодамнешни контакти со т.н. новинари од А1 телевизија, која патем самата ни наметнува дека не била провладина како на пример Ситл телевизија. Јас само накратко ќе спомнам дека и едната група на телевизии и останати медиуми како и другата ги прифатиле улогите кој им се доделени од конспираторите во оваа земја за да може народот сеуште да биде манипулиран и да верува дека таквата поделба е вистинска а всушност е вештачка.За да докажам дка и А1 телевизија е под строга контрола на конспиративниот режим Јас во понатамошниот текст ќе изнесам тешко прифатливи вистини за оние кои спаѓаат во изманипулираниот дел од народот а за оние самосвесните македонци ова само ќе им биде потврда на она што и самите досега го заклучиле.
Имено новинарите на А1 кој ја припремаат емисијата ЕВРОЗУМ – Борјан Јовановски и Сашка Цветковска наводно сакале да направат емисија за познатата АД фабрика за кабли Неготино од моите блогови па, Цветковска ми пратила порака – коментар во мојот блог со цел да стапи во контакт со мене а верувајте нема човек во Македонија кој подобро од мене и со поголем број на докази ќе може да учествува во припрема на една таква емисија која ќе говори за конспиративното владеење во Македонија посебно во областа на судството, вклучувајќи ги тука со него и обвинителството и полицијата – десната рака на конспиративниот режим. Јас сум осудуван во монтирани процеси баш поради укажувањата на криминалот но и поради откривањето на сеопштата контрола спроведена од конспираторите од ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците составена од политичарите и олигарсите. Затоа и моето ник име е ПРОГОНУВАН. Јас сум навистина следен и прогонуван. Убеден сум дека ако Сашка Цветковска и Јас продолжвме да контактираме само преку меилови можеби и ќе почневме да ја правиме емисијата ( но пак ќе се дознаеше и конспираторите ќе го спречеа нејзиното прикажување а такво искуство имав и со Канал5 уште од пред 5 години ) за која Таа со Борјан Јовановски изгубија желба по првиот мој разговор преку мојот мобилен со Сашка на нејзиниот мобилен кој ми го даде во нејзиниот прв меил до мене:
evrozum – a1 televizija
испратена меѓу Saska и progonuvan

Saska
испратена пред
2 месеци, 2 недели
Pocituvan gospodine,
Veke vi pisav na eden od tekstovite, t.e. vi ostaviv kontakt vo komentar da mi se javite. Vi pisuvam povtorno. Nasata redakcija – emisijata Evrozum so Borjan Jovanovski, e zainteresirana za slucajot so fabirakta vo Negotino, kako i vasiot slucaj. Bi sakale da pravime emisija. Ve molam, pisete mi na eden od ovite email adresi
cvetkovska@newmoment.com.mk
s.cvetkovska@a1.com.mk
ili javete mi se na ( Jas go izbri[av nejziniot broj a tuka be[e naveden)
So pocit
Saska Cvetkovska
novinar vo A1 televizija
Јас веднаш одговорив со овоаа порака:

Javete se vednas so replay na ovaa moja poraka. Dajte mi fiksen broj da Vi se javam. Napisete mi za koga sakate da ja podgotvite Vasata emisija za ovaa tema za koja ste zainteresirani?
Za sega tolku.
Сашка Цветковска беше брза со одговорот и прилично прецизна за тајмингот кога би се подготвила емисијата:
Re: Re poraka za Saska
Sunday, February 21, 2010 9:30 AM
From:
"Saska Cvetkovska"
Add sender to Contacts
To:
"sande atanasov"
vaka, emisijata bi ja pravele za okolu dve nedeli, otprilika, ne mozam tocno da vi kazam, no sekako ni treba vreme da se podgvotvime. jas imam fiksen doma, ama retko sum doma, a na rabota ne znam tocno so garanacija da kazam koga sum vo kancelarija, zasto nie novinarite imame poveke rabota na teren. zatoa ako e mozno, dajte mi vie vas telefon i jas ke ve baram. Ako ima nekakov problem, ve molam odgovorete mi na ovoj email.

pozdrav

По ова Јас ја направив грешката што и се јавив преку мојот мобилен кој сигурно се прислушкува а веројатно и на сите новинари ( без да се свесни за тоа ) па, потоа Цветковска замолкна и не се јавуваше повеќе.

Re: Re poraka za Saska
Monday, February 22, 2010 10:58 AM
From:
This sender is DomainKeys verified
"sande atanasov"
Add sender to Contacts
To:
"Saska Cvetkovska"
Cc:
satanasov2004@yahoo.com

Ako sakate mojot broj ( тука беше наведен мојот број ) dajte mu go na Borjan Jovanovski bidejci i so ngo bi sakal Jas da stapam vo kontakt po moznost uste utre da mi se javi.Pozdrav.

Попусто пратив и втора порака:
Re: Re poraka za Saska
Wednesday, February 24, 2010 6:06 AM
From:
This sender is DomainKeys verified
"sande atanasov"
Add sender to Contacts
To:
"Saska Cvetkovska"
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Saska mozebi ste zafatena no, pred 2 dena zatoa Vi go dadov mojot broj da mu go dadte na Borjan Jovanovski za Toj da mi se javi no, nisto do sega.
Sega bi go pobaral Jas negoviot broj ili e-mail adresa koja pocesto ja otvara za da stapam vo kontakt i so nego.
Pozdrav

Попусто пратив и трета порака:

Re: Re poraka za Saska
Thursday, February 25, 2010 6:42 AM
From:
This sender is DomainKeys verified
"sande atanasov"
Add sender to Contacts
To:
"Saska Cvetkovska"
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Saska neznam zosto ne mi odgovorivte na moite poraki do Vas a ni Borjan seuste ne mi se javil. Jas bi sakal nesto da dogovorime uste sega bidejci za ponatamu imam nekoi planovi pa neznam dali ce uspeeme vo realizacijata na taa emisija za koja patem Vie se obrativte do mene.Jas samo sakam da ispadnam fer i nekoi raboti da dogovorime za potoa da ne se najdeme vo nekakov vremenski tesnec poradi nekoi planovi.Zatoa javete mi se.
Pozdrav

Во овој временски период се обидов со малку итрина да го исфрлам од колосек добо контролираниот медиумски сервилен сервис со оваа порака до другите државни телевизии и некои уредници но, Тие не паднаа на овој мој потез.
Првата понуда бше испратена до Латас, што значи воедно и до Сител тв и до весникот Вечер:

poraka za urednikot
Thursday, February 25, 2010 3:08 PM
From:
This sender is DomainKeys verified
"sande atanasov"
Add sender to Contacts
To:
latas@vecer.com.mk, sitel@unet.com.mk, sitel@sitel.com.mk, pari@sitel.com.mk
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Gospodine Latas

Vi se obracam na Vas kako glaven urednik na Sitel televizija so eden interesen predlog no, seto toa od moja strana e so najdobri nameri i pocit kon Vasata televizija.
Jas sum poznat vo Makedonija megu site novinari od site mediumi kako edinstveniot hrabar bloger koj vo svoite blogovi :
( http://konspiracija.blog.mk
http://konspiracija.blog.com.mk i http://i.1asphost.com/AtanasovSande )
pisuva za konspirativnoto vladeenje na politickiot rezim koj e eden ist vo ovie 18 godini a od takvoto konspirativno vladeenje proprateno so golema politicka i mediumska manipulacija podednakvo se dovedeni vo neizdrzliva siromastija od bezmilosnata eksploatacija i grabez kako makedonskiot taka i albanskiot obicen covek kako i ostanatite.
Znaci Jas Atanasov Sande 50 g. masinski inginer, nevraboten, poranesen pretsdatel na sindikat, osuduvan vo montiranin procesi ,progonuvan i pod postojana prismotra , Vi predlagam prvo Vam kako medium da napravime kontaktna emisija vo zivo za konspiracijata vo Makedonija, za koja imam obimen material od koj najgolemiot del e postaven vo moite blogovi na Internet no imam avtenticni pisma koj gi pokazuvaat moite kontakti so stranskite faktori kako sto se premieri, ambasadori, parlamentarci od EU, komesari, visoki sluzbenici na internacionalni organizacii a nakratko ce go spomnam Fuere, Oli Ren, Stoltenberg……
Mozebi e ova kriticno vreme za Makedonija kako drzava pa iako dosega site mediumi znaea za moeto pisuvanje duri sega pred 2 – 3 dena dobiv predlog od eden medium - tv na drzavno nivo da napravime emisija.
Ete zatoa Vam Vi se nudam Vie kako Sitel televizija prvi da go skrsite mrazot na ovaa tema koj vsusnost e rak ranata na ovaa drzava koga ete pocnaa i drugite da sobiraat hrabrost nesto da storat po prv pat na ovaa zabraneta tema.
Veruvajte deka koga vece ednas se prozbori javno i gi izneseme faktite za konspiracijata vo Makedonija togas i site drugi mediumi a narocito site blogeri bi ja rasirile taa tema vo javnosta a od toa ce ima korist kako sto napomenav i makedonskiot no i albanskiot obicen covek koj so ostanatite podednakvo patat pod golemata vospostavena kontrola na ORGANIZACIJATA na mocnicite ( politicarite i oligarsite ). Prvenstveno mislam deka taa orgranizacija e sostavena od mocnite Makedonci koj se neprijateli na svojot narod.
Ve molam vospostavete kontakt so mene barem so e-mail poraki pa, ako ne ste vo sostojba ova da go prifatite togas ce ja prifatam ponudata od spomnatata televizija od drzavno nivo.

Pozdrav Atanasov Sande

Втората порака ја пратив до Канал 5 тв и до нивната емисија Здраво Македонијо, во која божем се збори слободно и за демократијата но немаше никаков одговор:
pnuda za emisija
Thursday, February 25, 2010 3:17 PM
From:
This sender is DomainKeys verified
"sande atanasov"
Add sender to Contacts
To:
info@kanal5.com.mk, zdravomakedonijo@kanal5.com.mk
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Gospodine

Vi se obracam na Vas kako glaven urednik na emisijata zdravo Makedonijo na Kanal5 televizija so eden interesen predlog no, seto toa od moja strana e so najdobri nameri i pocit kon Vasata televizija.
Jas sum poznat vo Makedonija megu site novinari od site mediumi kako edinstveniot hrabar bloger koj vo svoite blogovi :
( http://konspiracija.blog.mk
http://konspiracija.blog.com.mk i http://i.1asphost.com/AtanasovSande )
pisuva za konspirativnoto vladeenje na politickiot rezim koj e eden ist vo ovie 18 godini a od takvoto konspirativno vladeenje proprateno so golema politicka i mediumska manipulacija podednakvo se dovedeni vo neizdrzliva siromastija od bezmilosnata eksploatacija i grabez kako makedonskiot taka i albanskiot obicen covek kako i ostanatite.
Znaci Jas Atanasov Sande 50 g. masinski inginer, nevraboten, poranesen pretsdatel na sindikat, osuduvan vo montiranin procesi ,progonuvan i pod postojana prismotra , Vi predlagam prvo Vam kako medium da napravime kontaktna emisija vo zivo za konspiracijata vo Makedonija, za koja imam obimen material od koj najgolemiot del e postaven vo moite blogovi na Internet no imam avtenticni pisma koj gi pokazuvaat moite kontakti so stranskite faktori kako sto se premieri, ambasadori, parlamentarci od EU, komesari, visoki sluzbenici na internacionalni organizacii a nakratko ce go spomnam Fuere, Oli Ren, Stoltenberg….
Mozebi e ova kriticno vreme za Makedonija kako drzava pa iako dosega site mediumi znaea za moeto pisuvanje duri sega pred 2 – 3 dena dobiv predlog od eden medium na drzavno nivo da napravime emisija.
Ete zatoa Vam Vi se nudam Vie kako Kanal5 televizija prvi da go skrsite mrazot na ovaa tema koj vsusnost e rak ranata na ovaa drzava koga ete pocnaa i drugite da sobiraat hrabrost nesto da storat po prv pat na ovaa zabraneta tema.
Veruvajte deka koga vece ednas se prozbori javno i gi izneseme faktite za konspiracijata vo Makedonija togas i site drugi mediumi a narocito site blogeri bi ja rasirile taa tema vo javnosta a od toa ce ima korist kako sto napomenav i makedonskiot no i albanskiot obicen covek koj so ostanatite podednakvo patat pod golemata vospostavena kontrola na ORGANIZACIJATA na mocnicite ( politicarite i oligarsite ). Prvenstveno mislam deka taa orgranizacija e sostavena od mocnite Makedonci koj se neprijateli na svojot narod.
Ve molam vospostavete kontakt so mene barem so e-mail poraki pa, ako ne ste vo sostojba ova da go prifatite togas ce ja prifatam ponudata od spomnatata televizija od drzavno nivo.

Pozdrav Atanasov Sande
Третата порака ја пратив до познатиот Слободан Томиќ, познат кој божем отворено зборува со народот, кој делумно наседна на оваа моја порака до него барем со фактот дека ми прати некаков краток одговор кој не верувам дека на било кој ќе ви биде јасно зошто воопшто ми се јавил а ни на самиот Томиќ бидејќи по ова не ќе може да се прави наудрен односно да негира дека воопшто добил некаква порака од мене:
\ponuda za emisija
Thursday, February 25, 2010 3:27 PM
From:
This sender is DomainKeys verified
"sande atanasov"
Add sender to Contacts
To:
otvorenosonarodot@yahoo.com, otvorenosonarodot@gmail.com
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Gospodine Tomic

Vi se obracam na Vas kako glaven urednik na emisijata otvoreno so narodot na makedonskata drzavna televizija so eden interesen predlog no, seto toa od moja strana e so najdobri nameri i pocit kon Vasata televizija.
Jas sum poznat vo Makedonija megu site novinari od site mediumi kako edinstveniot hrabar bloger koj vo svoite blogovi :
( http://konspiracija.blog.mk
http://konspiracija.blog.com.mk i http://i.1asphost.com/AtanasovSande )
pisuva za konspirativnoto vladeenje na politickiot rezim koj e eden ist vo ovie 18 godini a od takvoto konspirativno vladeenje proprateno so golema politicka i mediumska manipulacija podednakvo se dovedeni vo neizdrzliva siromastija od bezmilosnata eksploatacija i grabez kako makedonskiot taka i albanskiot obicen covek kako i ostanatite.
Znaci Jas Atanasov Sande 50 g. masinski inginer, nevraboten, poranesen pretsdatel na sindikat, osuduvan vo montiranin procesi ,progonuvan i pod postojana prismotra , Vi predlagam prvo Vam kako medium da napravime kontaktna emisija vo zivo za konspiracijata vo Makedonija, za koja imam obimen material od koj najgolemiot del e postaven vo moite blogovi na Internet no imam avtenticni pisma koj gi pokazuvaat moite kontakti so stranskite faktori kako sto se premieri, ambasadori, parlamentarci od EU, komesari, visoki sluzbenici na internacionalni organizacii a nakratko ce go spomnam Fuere, Oli Ren, Stoltenberg….
Mozebi e ova kriticno vreme za Makedonija kako drzava pa iako dosega site mediumi znaea za moeto pisuvanje duri sega pred 2 – 3 dena dobiv predlog od eden medium na drzavno nivo da napravime emisija.
Ete zatoa Vam Vi se nudam Vie kako makedonska drzavna televizija prvi da go skrsite mrazot na ovaa tema koj vsusnost e rak ranata na ovaa drzava koga ete pocnaa i drugite da sobiraat hrabrost nesto da storat po prv pat na ovaa zabraneta tema.
Veruvajte deka koga vece ednas se prozbori javno i gi izneseme faktite za konspiracijata vo Makedonija togas i site drugi mediumi a narocito site blogeri bi ja rasirile taa tema vo javnosta a od toa ce ima korist kako sto napomenav i makedonskiot no i albanskiot obicen covek koj so ostanatite podednakvo patat pod golemata vospostavena kontrola na ORGANIZACIJATA na mocnicite ( politicarite i oligarsite ). Prvenstveno mislam deka taa orgranizacija e sostavena od mocnite Makedonci koj se neprijateli na svojot narod.
Ve molam vospostavete kontakt so mene barem so e-mail poraki pa, ako ne ste vo sostojba ova da go prifatite togas ce ja prifatam ponudata od spomnatata televizija od drzavno nivo.

Pozdrav Atanasov Sande
Еве го чудниот одговор на Слободан Томиќ со кој ни останува должен што сакал да постигне со него? Ако стварно е секогаш со народот тогаш зошто не ја прифати мојата понуда за емисија па, да му ја кажам вистината на народот а со тоа самиот Слободан Томиќ ќе помогне на тој ист народ да се отргне од летаргијата, односно да го придвиже новодознаената а воедно и страшна вистина, вистина различна од онаа која му ја сервираат контролираните медиуми, но ете Томиќ остана краток во одговорот па, очигледно и понатаму ќе збори за Пастирот и ќе го спомнува Господ но на народот му треба вистински живот а не овој:

Re: ponuda za emisija
Thursday, April 1, 2010 12:25 PM
From:
This sender is DomainKeys verified
"Otvorenosonarodot Emisija"
Add sender to Contacts
To:
"sande atanasov"
blagodaram na porakata prostete sto ne vi odgovoriv porano
sekogas sum so vas i na vasa strana
na stranata na narodot
slobodan

From: sande atanasov
To: otvorenosonarodot@yahoo.com; otvorenosonarodot@gmail.com
Cc: satanasov2004@yahoo.com
Sent: Fri, February 26, 2010 12:27:10 AM
Subject: ponuda za emisija

Четвртата порака ја пратив до Алфа тв но, и од таму никаков одговор иако Тие ја имаат за нив, нивната гордост Оливера Трајковска но дали е навистина некој во овој македонски контролиран и сервилен медиумски простор гордост? Со што заслужил некој од оваа фела да биде гордост?
ponuda za emisija
Thursday, February 25, 2010 3:34 PM
From:
This sender is DomainKeys verified
"sande atanasov"
Add sender to Contacts
To:
alfatv@alfatv.com.mk, teova@alfatv.com.mk
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Gospodine glaven urednik

Vi se obracam na Vas kako glaven urednik Alfa televizija so eden interesen predlog no, seto toa od moja strana e so najdobri nameri i pocit kon Vasata televizija i kon Olivera Trajkovska.
Jas sum poznat vo Makedonija megu site novinari od site mediumi kako edinstveniot hrabar bloger koj vo svoite blogovi :
( http://konspiracija.blog.mk
http://konspiracija.blog.com.mk i http://i.1asphost.com/AtanasovSande )
pisuva za konspirativnoto vladeenje na politickiot rezim koj e eden ist vo ovie 18 godini a od takvoto konspirativno vladeenje proprateno so golema politicka i mediumska manipulacija podednakvo se dovedeni vo neizdrzliva siromastija od bezmilosnata eksploatacija i grabez kako makedonskiot taka i albanskiot obicen covek kako i ostanatite.
Znaci Jas Atanasov Sande 50 g. masinski inginer, nevraboten, poranesen pretsdatel na sindikat, osuduvan vo montiranin procesi ,progonuvan i pod postojana prismotra , Vi predlagam prvo Vam kako medium da napravime kontaktna emisija vo zivo za konspiracijata vo Makedonija, za koja imam obimen material od koj najgolemiot del e postaven vo moite blogovi na Internet no imam avtenticni pisma koj gi pokazuvaat moite kontakti so stranskite faktori kako sto se premieri, ambasadori, parlamentarci od EU, komesari, visoki sluzbenici na internacionalni organizacii a nakratko ce go spomnam Fuere, Oli Ren, Stoltenberg….
Mozebi e ova kriticno vreme za Makedonija kako drzava pa iako dosega site mediumi znaea za moeto pisuvanje duri sega pred 2 – 3 dena dobiv predlog od eden medium na drzavno nivo da napravime emisija.
Ete zatoa Vam Vi se nudam Vie kako Alfa televizija prvi da go skrsite mrazot na ovaa tema koj vsusnost e rak ranata na ovaa drzava koga ete pocnaa i drugite da sobiraat hrabrost nesto da storat po prv pat na ovaa zabraneta tema.
Veruvajte deka koga vece ednas se prozbori javno i gi izneseme faktite za konspiracijata vo Makedonija togas i site drugi mediumi a narocito site blogeri bi ja rasirile taa tema vo javnosta a od toa ce ima korist kako sto napomenav i makedonskiot no i albanskiot obicen covek koj so ostanatite podednakvo patat pod golemata vospostavena kontrola na ORGANIZACIJATA na mocnicite ( politicarite i oligarsite ). Prvenstveno mislam deka taa orgranizacija e sostavena od mocnite Makedonci koj se neprijateli na svojot narod.
Ve molam vospostavete kontakt so mene barem so e-mail poraki pa, ako ne ste vo sostojba ova da go prifatite togas ce ja prifatam ponudata od spomnatata televizija od drzavno nivo.

Pozdrav Atanasov Sande
Петата порака ја испратив до Алсат тв од каде барем малку се надевав дека ќе добијам одговор поготово што и албанскиот дел од овој изманипулиран народ кој живее во Македонија подеднакво е сиромашен и страда подеднакво со сите а сето тоа поради конспиративното владеење:
ponuda za emisija
Thursday, February 25, 2010 3:40 PM
From:
This sender is DomainKeys verified
"sande atanasov"
Add sender to Contacts
To:
zekiri@alsat-m.tv
Cc:
bobi.hristov@alsat-m.tv, bisera.jordanovska@alsat-m.tv, gotemenugov@gmail.com, satanasov2004@yahoo.com
Gospodine Zekiri

Po vtr pat Vi se obracam na Vas kako glaven urednik na ALSAT M televizija so eden interesen predlog no, seto toa od moja strana e so najdobri nameri i pocit kon Vasata televizija.
Jas sum poznat vo Makedonija megu site novinari od site mediumi kako edinstveniot hrabar bloger koj vo svoite blogovi :
( http://konspiracija.blog.mk
http://konspiracija.blog.com.mk i http://i.1asphost.com/AtanasovSande )
pisuva za konspirativnoto vladeenje na politickiot rezim koj e eden ist vo ovie 18 godini a od takvoto konspirativno vladeenje proprateno so golema politicka i mediumska manipulacija podednakvo se dovedeni vo neizdrzliva siromastija od bezmilosnata eksploatacija i grabez kako makedonskiot taka i albanskiot obicen covek kako i ostanatite.
Znaci Jas Atanasov Sande 50 g. masinski inginer, nevraboten, poranesen pretsdatel na sindikat, osuduvan vo montiranin procesi ,progonuvan i pod postojana prismotra , Vi predlagam prvo Vam kako medium da napravime kontaktna emisija vo zivo za konspiracijata vo Makedonija, za koja imam obimen material od koj najgolemiot del e postaven vo moite blogovi na Internet no imam avtenticni pisma koj gi pokazuvaat moite kontakti so stranskite faktori kako sto se premieri, ambasadori, parlamentarci od EU, komesari, visoki sluzbenici na internacionalni organizacii a nakratko ce go spomnam Fuere, Oli Ren, Stoltenberg……
Mozebi e ova kriticno vreme za Makedonija kako drzava pa iako dosega site mediumi znaea za moeto pisuvanje duri sega pred 2 – 3 dena dobiv predlog od eden medium na drzavno nivo da napravime emisija.
Ete zatoa Vam Vi se nudam Vie kako ALSAT M televizija prvi da go skrsite mrazot na ovaa tema koj vsusnost e rak ranata na ovaa drzava koga ete pocnaa i drugite da sobiraat hrabrost nesto da storat po prv pat na ovaa zabraneta tema.
Veruvajte deka koga vece ednas se prozbori javno i gi izneseme faktite za konspiracijata vo Makedonija togas i site drugi mediumi a narocito site blogeri bi ja rasirile taa tema vo javnosta a od toa ce ima korist kako sto napomenav i makedonskiot no i albanskiot obicen covek koj so ostanatite podednakvo patat pod golemata vospostavena kontrola na ORGANIZACIJATA na mocnicite ( politicarite i oligarsite ). Prvenstveno mislam deka taa orgranizacija e sostavena od mocnite Makedonci koj se neprijateli na svojot narod.
Ve molam vospostavete kontakt so mene barem so e-mail poraki pa, ako ne ste vo sostojba ova da go prifatite togas ce ja prifatam ponudata od spomnatata televizija od drzavno nivo.

Pozdrav Atanasov Sande
Иако помина еден месец од првата порака на Цветковска Јас сеуште бв стрплив со неа и барав барем нејзино објаснување за нејзиното молчење – неодговарање на моите пораки до неа:

Re: Re poraka za Saska
Monday, March 15, 2010 2:12 PM
From:
This sender is DomainKeys verified
"sande atanasov"
Add sender to Contacts
To:
"Saska Cvetkovska"
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Saska vo ovaa tvoja poraka do mene od 21 februari si napisala deka emisijata bi ja pravela za dve nedeli no, ni glas od tebe a nitu od Borjan Jovanovski na koj se nadevam deka mu go imas dadeno mojot broj na mobilniot.Mislam deka zasluzuvam objasnuvanje pa zatoa javete se.
pozdrav

--- On Sun, 2/21/10, Saska Cvetkovska wrote:

From: Saska Cvetkovska
Subject: Re: Re poraka za Saska
To: "sande atanasov"
Date: Sunday, February 21, 2010, 9:30 AM
vaka, emisijata bi ja pravele za okolu dve nedeli, otprilika, ne mozam tocno da vi kazam, no sekako ni treba vreme da se podgvotvime. jas imam fiksen doma, ama retko sum doma, a na rabota ne znam tocno so garanacija da kazam koga sum vo kancelarija, zasto nie novinarite imame poveke rabota na teren. zatoa ako e mozno, dajte mi vie vas telefon i jas ke ve baram. Ako ima nekakov problem, ve molam odgovorete mi na ovoj email.

pozdrav

Најпосле се јави Цветковска со оваа порака во која напиша дека биле многу зафатени што покасно се покажа дека не е тоа вистината :
Re: Re poraka za Saska
Monday, March 15, 2010 2:34 PM
From:
"Saska Cvetkovska"
Add sender to Contacts
To:
"sande atanasov"
Sande, izvini,
no ni izlegoa nekoi patuvanja vo stranstvo i taka ja odlozivme ovaa tema. Ne e nisto namerno, veruvaj. Koga ke rabotime sudstvo i privatizacija, toa ke bide cela emisija i sakame da ja ilustrirame preku tebe, se razbira deka ke te pobarame. Vo princip gi barame sogovornicite minimum deset dena pred da ja pravime emisijata. Taka sto, nema nikakov problem, jas i borjan ke te pobarame. Toj patuva slednata nedela vo Kipar, a jas pravam reportaza od Brisel na 21 mart. znaci na krajot od mesecov, ke se cueme so tebe i ke se dogovorime. Se nadevam ne e docna. Ako ima nekakov problem, pisete.

From: sande atanasov [mailto:satanasov2004@yahoo.com]
При крајот на месецот Јас ја потсетив со една моја порака да ми се јави но, Таа ми го напиша истото односно дека ќе се јави на крајот од месецот во оваа порака:
Re: Re poraka za Saska
Tuesday, March 23, 2010 3:35 AM
From:
“Saska Cvetkovska”
Add sender to Contacts
To:
“sande atanasov”
Sande

jas sum vo Brisel do 31 Mart a Borjan odi Za Kipar. Zatoa ti pisav deka ke te barame na krajot na mesecot
Pozdrav
Кога веќе помина крајот на месецот март Јас сеуште учтиво упорен ја замолив да биде одлучна:

Re: Re poraka za Saska
Thursday, April 1, 2010 9:36 AM
From:
This sender is DomainKeys verified
“sande atanasov”
Add sender to Contacts
To:
“Saska Cvetkovska”
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Saska Ve potsetuvam da mi se javite za da vidime dali ce ja podgotvime i realizirame emisijata za koja me pobaravte.Bi sakal denes ili utre da mi sejavite. Ako mi se javite so mobilen od kosmofon togas ce mozeme na mojasmetka da porazgovarame podolgo.Dajte da ja zacrshime ovaa rabota za da moze Jas da prodolzam so moite planovi koj gi imav no, eve Vas Ve cekam.Javete se.
pozdrav
— On Tue, 3/23/10, Saska Cvetkovska wrote:

From: Saska Cvetkovska
Subject: Re: Re poraka za Saska
To: “sande atanasov”
Date: Tuesday, March 23, 2010, 3:35 AM
Sande

jas sum vo Brisel do 31 Mart a Borjan odi Za Kipar. Zatoa ti pisav deka ke te barame na krajot na mesecot
Pozdrav

Пробав уште и со оваа порака да добијам објаснување:

This sender is DomainKeys verified
“sande atanasov”
Add sender to Contacts
To:
“Saska Cvetkovska”
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Sashka zoshto ne odgovarash na ovie moi poraki? Zoshto Borjan seushte ne mi se javil? Napishete mi vo shto e problemot vo vrska so pripremanjeto na emisijata za sudstvoto so primerot za AD fabrika za kabli, za shto Vie me pobaravte pred sega vece celi 2 meseca? Zasega nishto ne sakam da prejudiciram no…..
Pozdrav

— On Tue, 3/23/10, Saska Cvetkovska wrote:

Најпосле моето трпение попушти и со оваа порака која е по цели два месеца од нејзината прва порака до мене во мој стил ја подберив малку:

Re: Re poraka za Saska
Monday, April 19, 2010 2:33 AM
From:
This sender is DomainKeys verified
“sande atanasov”
Add sender to Contacts
To:
“Saska Cvetkovska”
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Sashka ova Vashe krienje i molcenje od tebe i Borjan ne mozam da go svatam.Koja i da beshe pricinata mozevte da mi ja kazete ili napishete.Ne treba da begate od vistinata. So toa nikako nema da ostanete pogolemi i gordi, bidejci pretpostavuvam za shto se raboti – za strav odnosno za kontrolata za koja Jas pishuvam a ne e cudno i za Vasha samocenzura shto Ve pravi ushte pomali vo kombinacija so Vasheto molcenje sprema mene.Javete se vednash za da go isperite Vashite sramni postapki do sega sprema mene.
Setete se na ukazuvanjata na Novinarskiot kod sprema koj treba da se odnesuvate ako ste vistinski novinari – misloven poim koga se raboti za Makedonskite priliki.
pozdrav

— On Tue, 3/23/10, Saska Cvetkovska wrote:

Се покажа предходната моја порака како целисходна, односно предизвикала да проработи гордоста кај Цветковска па, затоа ми го прати овој одговор уште истиот ден:
Re: Re poraka za Saska
Monday, April 19, 2010 4:16 PM
From:
“Saska Cvetkovska”
Add sender to Contacts
To:
“sande atanasov”
sande.

ovoie postapki ne se sramni…zal mi e sto ti gi smetas za takvi. jas i borjan b evme, postojano na patbsajnja i imame plan na emisii… znaci, stom ke dojdesxe taa emisija na plan nie ke te pobaraveme.nema potreba od vakvi nacvredi, nie ne sme se pribrale vo drzavata ovie dvaa meseci, i toa e nasiot najgolem problem

pozdrav saska

—– Original Message —–
From: sande atanasov
На крај кога видов дека нема да ја добијам вистината од Цветковска Јас без пардон и ги наредив сите факти кој укажуваат на нивно криење и молчење и откажување од идејата да направат емисија за која видоа дека е премногу крупен залак за нив бидејќи во прашање е АД фабрика за кабли Неготино за која никој медиум не смеел да известува ама баш ништо , односно остана се до сега неоткриена афра, заштитена од сите досегашни премиери вклучувајќи го и Пастирот на Слободан Томиќ, кој наводно се бори сеуште со нулта толеранција против корупцијата но, корумпираните судии, обвинители и другите од надлежните институции остануваат и понатаму заштитени и неказнети за пружената заштита на досегашниот криминал кој имам напоменато претставува класична шема на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците како тоа се правеше и во останатите позначајни фирми:

Re: Re poraka za Saska
Tuesday, April 20, 2010 2:40 AM
From:
This sender is DomainKeys verified
“sande atanasov”
Add sender to Contacts
To:
“Saska Cvetkovska”
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
E, Sashka, Sashka

Fakt e deka koga mi napisha deka Borjan e vo Kipar, Toj taa vecer se javi vo zivo od ploshtadot vo Skopje.
Fakt e deka toj vo zhivo imashe emisii na Studio 2 i Toj beshe prisuten na edna debata vo Skopje.
Fakt e deka iako barav od tebe dam u go dadesh mojot broj i e-mail adresate i da mi se javi Borjan ama toa ne se sluci do sega.
Fakt e deka Ti Sashka na pocetokot na minatiot mesec mi napisha deka za 2 nedeli ja planirate emisijata a zaminaa 2 meseca
No, fakt e i deka tmata za emisijata za AD fabrika za kabli Negotino e golem zalak za Vas kako i za site drugi kontrolirani mediumi a slobodni i nezavisni ocigledno nema.iako ova e najvazen period za Makedonija ( imeto, vlez vo Nato i EU ), vo koj period duri I kontroliranite treba da pocnat da pravat bunt no, Makedoncite heroi imaat samo vo pesnite.
Shto se odnesuva do takvata emisija za ovaa najgolma afera vo Makedonija od aspekt golemiot broj na involvirani koj se podeleni na izvrshiteli i nivni zashtitnici (Vladi i premieri, sudii, obviniteli, policija, institucii, t.n. nezavisni mediumi, politicari, t.n. NVO pa duri i sindikatot –SSM) ce beshe dobro ako bevte hrabri da se napraveshe sega koga e aktuelen trik predlogot na Crvenkovski ( toa nekoe vreme ce bide tema a od pravni pricini i politicki nema da vleze vo Ustavot, so shto ce se dokaze ushte dnash deka sum vo pravo deka site Tie se luge na ORGANIZACIJATA na mocnicite sostavena od politicarite i oligarsite)) okolu privatizacijata a samata emisija ce go razmrda celiot narod vo Makedonija. Imam tolku mnogu fakti i dokazi samo fail hrabrosta za da se odtrgne od kontrolata berem eden medium vo Makedonija.
Tolku od mene a Vie ne se vadite i ponatamu so neizdrzhani opravduvanja.
Ajde neka konecno mi se javi Borjan Jovanovski.

Pozdrav
p.s.Prochitajte neshto povece od moite blogovi http://konspiracija.blog.com.mk, http://konspiracija.blog.mk,
http://i.1asphost.com/AtanasovSande

Тоа беше мојата последна порака до Цветковска и повеќе нема да се трудам да најдам медиум или новинар од Македонија кој би биле на ниво потребно за овие времиња иако треба да напоменам дека во моите постари блогови: http://konspiracija.blog.com.mk i http://i.1asphost.com/AtanasovSande
ги опишав моите контакти со т.н. познати новинари Латас, Костова, Велиновска, Лупевска, Протугер, Алтипармакова, Ѕалев, Додевска и многу други, кој завршуваа како овој со Цветковска со бегање од оваа афера за АД фабрика за кабли Неготино.
Сепак некои од нив се свесни дека сум во право, го ценат она што Јас го правам и пишувам па има случаи како овој од 13.03.2010 кога некој плашлив новинар или уредник го вметнал мојот текст изваден од мојот блог ( што укажува на фактот дека потајно се чита од нивна страна ) божем Јас сум го пратил како писмо до нив.
Еве го тој мој ткст:

Манипулирање со осиромашениот народ
Покрај моите претставки што ги доставив заедно со доказите за заштитата на криминалот од страна на големиот број судии, кој на тој начин се инволвирани во аферата околу фабриката за кабли од Неготино, а на кои Министерство за (не)правда даде одговор со кој ги стави во заштита наведените судии и тоа од основните до апелациските, па и до Врховниот суд и тоа со образложение дека божем судиите се независни и Министерството не треба да им се меша еве сега испраќам едно отворено писмо на министерот Маневски, какво што им пратив и на премиерот Груевски и на претседателот Иванов. Веднаш да Ве известам дека тие двајцата, односно нивните кабинети се решија да молчат, па не верувам дека Вие би постапиле поинаку. Јасно ми е зошто сите Вие од сегашната власт, а и од претходните сакате за оваа афера да не се прозбори во јавноста, од вас и од медиумите, но сакам целиот македонски народ да знае дека тоа молчење на властите покажува дека преку оваа афера се гледа начинот и принципот на владеењето на сите досегашни власти односно се гледа манипулирањето на крајно експлоатираниот, осиромашениот, исплашениот и исконтролиран народ на кој Вие моќниците (политичарите и олигарсите) се му одземавте. Вие г. Маневски се фалевте дека како член на Судскиот совет досега повеќепати сте барале разрешување на некои судии, но за овие многубројни судии во оваа афера за која пишувам се прогласувате за ненадлежен. Зошто? Истото што го прави и Судскиот совет што се брани дека е непартиски, но сигурно и припаѓа на организацијата на моќниците бидејќи ако Судскиот совет на Ваш предлог како негов член разреши некој барем од судиите во Основниот суд во Неготино каде што се направени судиски глупости што, верувам, не се осудуваат да ги направат ни судии од некоја заостаната африканска држава за да го заштитат криминалот, тогаш сте свесни дека ќе ја откриете во јавноста толку грижливо заеднички прикриената афера.
Ова мое писмо ќе послужи како доказ за ова време за кое во иднина ќе мора да поднесете сметка пред народот сите Вие кој сте во организацијата на моќниците ( политичарите и олигарсите ) или сте само под нивна контрола при тоа работејќи во нивна корист а на штета на својот народ.

Санде Атанасов
……………………………………………………………………………………………………..
Значи на нивниот страв, на нивната самоцензура и на нивната подложеност кон контрола од страна на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците им нема граници.
Тие т.н. новинари односно предавници и изроди сите заедно и понатаму продолжуваат да го трујат народот со божем храброто пишување за “Овие и Оние,, кој го манипулирале народот, се декларираат дека во своите емисии зборуват за “фактите а не за она што им го нарачуваат олигарсите,, или е посебно смешно кога ќе наведата дека нивната емисија “истрашуваше и дојде до заклучок,, а всушност го зборат, го соопштуваат, го известуваат сето она што им го наложиле моќниците а од истражувачкото новинарство нема ни “ и ,,. На тој начин моќниците ( политичкиот режим ) преку овие петоколонаши и изроди ја постигнуваат колку толку целта а таа сеуште да се мисли дека во Македонија постојат два блока на партии за да може колку толку да има поделеност кај народот кој би требало да излегува на избори.
Со моето пишување мислам дека докажувам дека не постојат медиуми кој се поделени на провладини и на опозициони туку сите тие служат конспиративното владеење на овој еден ист режим на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците да продолжи.
Посебно во ова мое последно пишување докажав дека ниту А1 телевизија како и другите не само што не е против режимот туку му дава подршка тој да опстанува бидејќи не дозволува преку некој како мене со толку многу докази да преку нив како телевизија на државно ниво да се соопшти една страшна вистина на овој изманипулиран македонски народ.
За оваа афера ја испратив и оваа порака до сите овие адреси од каде имаше само молк:
korumpirano sudstvo
Wednesday, October 7, 2009 7:49 AM
From:
This sender is DomainKeys verified
“sande atanasov”
Add sender to Contacts
To:
martin.protoger@primeminister.gov.mk, kabinet@primeminister.gov.mk, antikor@primeminister.gov.mk, contact_zpvrm@gs.gov.mk, Zoran.Stavreski@primeminister.gov.mk, cabinet@mjustice.gov.mk, sudohrid@yahoo.com, ostetovo@mt.net.mk, sademi@mt.net.mk, osnsudbt@mt.net.mk, sudprilep@mt.net.mk, conakalamernikova@yahoo.com, dksk@dksk.org.mk, info@transparentnost-mk.org.mk, info@transparency.org.mk, pmrkev@sppmd.org.mk, info@demokratija.org.mk, info@mhrmi.org, info@unitedmacedonians.org, info@umdiaspora.org, president@sdsm.org.mk, contact@sdsm.org.mk, gensec@sdsm.org.mk, g_secretary@sdsm.org.mk… more
Cc:
latas@vecer.com.mk, editor@kanal5.com.mk, aktuel@tera.mk, a.delcevski@a1.com.mk, kontakt@kanal5.com.mk, katerina_canevska@yahoo.com, minanova@alfatv.com.mk, macedonian@voanews.com, news@tera.mk, zdravomakedonijo@kanal5.com.mk, pari@sitel.com.mk, zurnal@sitel.com.mk, ranoden@a1.com.mk, vocentar@kanal5.com.mk, glasotnanarodot@yahoo.com, jadiburek@gmail.com, telma@unet.com.mk, mkrtvcor@mt.net.mk, desk95@a1.com.mk, tv.nova@mt.net.mk, contact@alfatv.com.mk, vesti@alfatv.com.mk, desk@kanal5.com.mk, info@kanal5.com.mk, mia@mia.com.mk, dnevnik@dnevnik.com.mk, vest@vest.com.mk, fokus@unet.com.mk, vreme@vreme.com.mk, jasmina.arsova@forum.com.mk, stojanka.m@novamakedonija.com.mk,
Message contains attachments
1 File (79KB)
• korumpirano sudstvo.doc
Gospodo

Dokazavte deka ja pisuvam vistinata za Makedonija so vaseto molcenje.Bravo.

Atanasov Sande
…………………………………………………………………………………….

Ова е една могуте пораки и како и претставки испратена до сегашниот Премиер Груевски кој наводно се бори сеуште со нулта толеранција против корупцијата но, корумпираните судии, обвинители и другите од надлежните институции остануваат и понатаму заштитени и неказнети за пружената заштита на досегашниот криминал како во цела Македонија така и во оваа афра за која пишувам:
Friday, September 18, 2009 1:32 AM
From:
This sender is DomainKeys verified
“sande atanasov”
Add sender to Contacts
To:
martin.protoger@primeminister.gov.mk, kabinet@primeminister.gov.mk
Cc:
antikor@primeminister.gov.mk, contact_zpvrm@gs.gov.mk, Zoran.Stavreski@primeminister.gov.mk, satanasov2004@yahoo.com
Message contains attachments
1 File (69KB)
• sudiite od Negotino.doc
Gospodine Premiere Gruevski

Jas seuste baram priem vo Vladata bidejci ne prevzedovte nikakvi istragi za golemiot broj na involvirani sudii vo aferata za AD fabrika za kabli Negotino a Pretstavkite moi stojat vo vasite fioki vece 2 godini.

Atanasov Sande Negotino

p.s. Za ovaa afera i za moite web strani ( http://konspiracija.blog.com.mk i http://i.1asphost.com/AtanasovSande ) se zapoznati pokraj amasadorot Fuere (vo licna sredba) i komesarot Oli REn (imam pismo od nego) site ambasadori vo Skopje (so Bergant imav licna sredba), OBSE, Sovetot na Evropa, Sudot vo Strazbur, Evropskiot parlament i stotina negovi parlamentarci,SAD, Kanada )imam pismo od ministerstvoto za nadvoresni raboti) ,Human rights wotch, Amnesty international……
……………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………….
7 Февруари, 2008 – 10:54
ВАЛКАНИТЕ АЛИШТА НА ГРУЕВСКИ
ВАЛКАНИТЕ АЛИШТА НА ГРУЕВСКИ
Сакам македонскиот народ преку овој мој блог да прогледа јасно и се надевам дека ќе види дека со Македонскиот напатен народ владеат, го експлоатираат и го контролираат мрачните сили – една мала група моќници, сплотени во “Организацијата“ т.е. во една мрежа во која успеале се да уловат така да им служи верно во остварувањето на нивнита цел – незаконско стекнување на енормно богатсво во овие 16 години “независност“ на Македонскиот народ.
Кога пред година дена разговарав (побарав да биде мој адвокат) со претеничката Куновска замослете Таа не само што се сложи дека постои “Организацијата“ на моќниците ами со свои зборови ми рече дека тоа е толку силна организирана мрежа што за неа претставувала како “ бујица“ која носела се пред себе.Опишувањето и беше добро но, Таа заборави дека е пратеничка но, и е во владејачката коалиција која за да ги добие гласовите од народот ветувала дека ќе се бори за доброто на народот а истото го правела и Куновска која со тие зборови кон мене сакаше да ме обесхрабри мене во мојата борба па, би требало според неа секој да се помири со судбината и со грозната слика на Македонија.
Напротив, Јас со овој текст за Премиерот Груевски мислам дека ќе успеам народот да го убедам дека ама баш сите “ позначајни “ политичари се во служба на Организацијата која како “ бујица носи се“.
Тука ќе го поставам писмото што Груевски ми ги прати мене во 2001г. Додека беше Министер за финансии и воедно претседател на Комисијата за хартии од вредност односно додека беше само мало “ штрафче“ во Организацијата иако мислам дека ни сега не некој голем штраф бидејќи мислам дека Организацијата има своја хиерархија одбрана за да функционира уште пред осамостојувањето на Македонија.
Накратко да појаснам дека и Груевски бил задолжен во рамките на свите можности да го подржи планското уништување на АД фабрика за кабли Неготино, за која во 2000г. веќе пишував дека незаконски се продаде – приватизира 25% од државниот капитал од владата во која беше тогаш Груевски (акциите им се продадоа на нивната одбрана фирма Алскоп – практично човек фирма со незаконски попуст ) Таа фирма веднаш по само неполна година донесе потполна незаконска Одлука за намалувањето на акциите потполно спротивно на Законот за трговските друштва а не како што тврди Груевски во точка 1 од неговото писмо до мене.
- Таа точка не беше во најавениот дневен ред,
- За нејзино гласање беше потребно ¾ мнозинство како што стеше во Статутот на друштвото во посебен член,
- Потребна беше согласност од ПИОМ за неговите 3,5% приоритетни акции
(Груевски тврди дека друштвото побарало согласност од ПИОМ но кога?По Законот за трговските друштва таа согласност треба да се има пред да се изгласа таквата Одлука)
Груевски како и сите од другите државни институции (МВР, Обвинитлство, Комисија за спречување на корупцијата, Републички судски совет……) не сакаа да го видат направениот и употребен фалсификат на Записникот од акционерското собрание кој сеуште како таков фалсификат се наоѓа во Основниот суд Скопје во трговскиот регистар.
Груевски се трудел да ме убеди дека се било законски па, дури го спомнува помошниот директор Горан Ицевски (кој и како Груевски малку пред тоа во 2000г бил брокер и потоа “ регрутиран “ и пратен на задача во АД фабрика за кабли Неготино како Лиљана Кимова – онаа истата која “беше “ на страната на “Лозарци “ од “Пелистерка “,со која беа во Управниот одбор ) кој му рекол дека секој акционер кој побарал Записник без проблеми добил копија но, вистината Премиере е следната:
- Никој не доби копија од Записникот па, дури ни двајцата потписници кој спаѓаат во редот на ситните акционери.Само мене како претседател на синдикатот ми беше дозволено да го прелистам накратко Записникот будно контролиран од еден правник кој беше задолжен за тоа.Сепак Јас ја добив како копија само првата страна притоа убедувајќи го наивниот правник дека е тоа “мала работа“, која сепак се покажа дека е голема односно со помош на таа единствена копија на првата оригинална страна на Записникот по неколку месеци открив дека има и фалсификувана прва страница.
За тој фалсификат додека беше храбар пишуваше во својата колумна професорот Марјановиќ која истотака е поставена на самиот почеток од овој блог заедно со оригиналот и фалсификатот.
На моја тужба имаше смешно судење за тој фалсификат па, Премиерот Груевски нека ја побие мојата теорија за постоењето на Организацијата, нека покаже дали е самостален и нека конечно поведе истрага со своето МВР и да го открие целиот тој систем како функционира.
Нормално тоа нема да го стори бидејќи ако сакаше досега требаше да го стори затоа што моите Претставки и Барања за прием кај него во Владата со сите овие докази стојат во фиока повеќе од една година а мојата прва веб страна лично му ја предадов на рака кога тој беше на предизборен митинг во Неготино пред скоро 2 години.Тој не само што не превзеде никаква истрага преку МВР (Министерката Јанкуловска исто како и предходните министри го има добиено целиот материјал од мене) туку и знае за моето прогонување, малтретирање од Полицијата и за моите судења во потполно монтираните судски процеси.
БРАВО ПРЕМИЕРЕ ГРУЕВСКИ.
Еве го писмото испратено до мене на сегашниот Премиер а тогашен Министер Никола Груевски

логирај се за да пишуваш коментари | за печатење | прати по e-mail | 110 пати прочитано | 2 фајлови #
……………………………………………………………………..
Исто како и Премиерот така и Министерот Маневски молчи и не превзеде ништо против оние судии за кој му се понудени цврсти докази а Тој како член на Судскиот совет учествува во пружањето заштита на нив а со самото тоа и на криминалот па, и Тој и понатаму молчи на претставките и пораките

Претседателе Иванов

Во ова отворено писмо, претставка или обраќање до Вас а кое ќе биде ставено и во мојот блог : http://konspiracija.blog.com.mk
па така ќе направам да биде достапно до сите во Македонија, Јас ќе се обидам да бидам колку толку фер спрема Вас лично и како институција Претседател иако не сум гласал за Вас односно не сум излегол на избори повеќе од 15 години наназад. Изборите по правило би требало да бидат гордост и чест за секој лојален граѓанин во една нормална Европска држава но, Македонија е далеку од нормалното. Јас сум еден од ретките кој е способен да ја види вистината која на овој изманипулиран Македонски народ му е извртена односно сервирана преку покорните – сервилните медиуми и политички партии таква како и одговара на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците ( политичарите и олигарсите).
Јас сум единствениот во Македонија кој храбро и јавно пишува за вистината во Македонија на Интернет но и во директни преписки со скоро сите релевантни странски фактори кој се во Македонија но и кој се во нивните земји (премиери , министри, организации…) штое е и многу иронично за земја во која божем народот важи за патриотски, во која се опеани голем број на јунаци – херои од минатото. Со овој факт се потврдува наметнатата сеопфатна контрола врз нашето мало општество од страна на споматата ОРГАНИЗАЦИЈА на моќниците а која контрола покажа времето во овие 18 години е со цел да безмилосно се опљачка и континуирано се експлоатира сопствениот народ. Јас сум првиот кој напиша текст во кој изразив сомневање за фалсификување на сите досегашни парламентарни, локални па и претседателските поради фактот дека во Избирачкиот список постојат над 300 000 измислени гласачи. Тоа го сторив пред повеќе од една година пред за тој факт официјалните лица на ОБСЕ да го соопштат јавно со што во нивни стил покажаа дека сакаат добронамерно да ја укорат Македонија но, моето објаснување покажува нешто друго – смислена употреба на тие непостоечки гласачи кој се приближно 20% од вкупниот број на гласачи. Со нив лесно се стигнува до цензусот од 50 % излезност иако ни тоа не е во контрола на изманипулираниот народ туку е аминувано од сите политички партии и божемните невладини набљудувачки организации. На сите тие им го праќав тој мој текст континуирано во овие последни скоро две години и кај никој од нив никако да проработи совеста па сложно си молчат до сега. Имајќи го предвид ова како да излезам на избори? За каква демократија станува збор? Дали и понатаму во ова мое писмо треба да ве ословувам со претседателе? Дали и Премиерот е Премиер имајќи го ова предвид?
Ќе се запрашате зошто овака го започнав ова мое отворено писмо до Вас?
Сакам и Вие и секој друг да дознае за тоа дека Јас во сопствената земја сум прогонуван и осудуван во повеќе монтирани судски процеси поради мојот бунт против неправдата и поради мојата непокорност која ме прави толку многу различен од толку многу плашливиот македонски народ кој патем во ова последно време сака да се смета за потомок на Александар Македонски. Потомци кој понизно го поднесуваат наметнатото им ропство од ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците. Потомци кој живеат во виртуелна демократија која Вие ја нарековте космодиск демократија што е целосно погрешно од Ваша страна бидејќи на овој Македонски народ целосно му е скршена кичмата од страна на владетелите па, со самиот тој факт тука космодиск не помага. Вие и Премиерот но и сите политичари од “позицијата и опозицијата,, тоа добро го знаете па, затоа така лагодно се однесувате.
Не ми цел да бидам зајадлив туку сакам во ова судбоносно време да ја пробудам вашата совест за да се освестите и да видите дека премногу далеку сте отишле во понижувањето на својот народ но и сте го довеле до тако речи геноцидно истребување. Мислам на сиромаштијата како резултат на владеењето на овој еден ист политички режим на Оргганизацијата на моќниците во сите овие 18 години на ужас за Македонскиот народ. Да се запитате дали воопшто треба да се појавувате во цркви ? Дали мислите дека целиот народ е слеп па не е способен да ја види вистината? Во овој текст напишав дека сега за сега само Јас сум единствениот кој ја пишува вистината во Македонија но, уверен сум дека многу други интелектуалци се свесни за вистината па, дури имам и по некј коментар за подршка за тој мој блог но како што напишал еден, народот е толку скршен што не може баш во овој момент да се отргне од летаргијата која му е наметната.
Ова писмо нека биде како моја ракавица фрлена во вашето лице со што треба да бидете предизвикан да постапите како што му доликува на еден Претседател на една нормална Европска држава односно да му бидете на служба на својот сопствен народ. Таквите како мене со овакви директни постапки кон Вас и Премиерот треба да Ве натераат да направите исчекор напред односно да се одкажете од неподносливата леснотија во Вашето владеење со овој крајно изманипулиран и до крајни граници експлоатиран сопствен народ. Се плашам дека ова “сопствен ,, буквално сте го сватиле што покажаа и овие ужасни 18 години. Не, Вие народот не го поседувате. Баш Вашиот советник професорот Шкароќ има изјавено дека историјата се повторува односно дека народот ќе одреагира правилно кога ќе му бидат споени стомакот и грбот. Помислете озбилно на ова и направете го тој исчекор нанапред. Вие најдобро знате што е тоа разумен компромис па, направте еден таков разумен компромис со овој прплашен Макдонски народ кој ќе с согласи да се најдете некаде на пола пат односно свесен за моќта на паразитите од ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците ќе се сложи и понатаму да му ја цицаат крвта но овој пат со намален интензитет за половина – за 50% одколку до сега а Вие ќе треба со Премиерот да се заложите да одговараат барем 50% од оние од спомнатата афера односно инволвираните судии, обвинители, некои поситни моќници и т.н. Не сум воопшто оптимист но, сепак потребно е да направите некаков баланс или олабавување или пак ќе Ви го спомнам христијанството во кое се крстите па, направете нешто христијански Вие и Премиерот кон својот народ.
Имајќи го предвид фактот дека Премиерот ( како и досегашните Премиери на овој ист политички режим ) молчи пред фактите за реалната и ужасна вистина за Македонија а притоа јавно се декларира за борец со нулта ( читај 100%) толеранција кон корупцијата Јас би бил многу изненаден ако Вие (морам сепак да ве ословам ) како Претседател на Македонија постапите позитивно во однос на ова мое отворено писмо до Вас. Тоа ќе значи барем во прво време обзнанување на оваа афера околу АД фабрика за кабли Неготино во која се инволвирани во заштитата на се она криминално ама баш сите релевантни институции ( што мене и ми беше цел да го докажувам преку доказите изнесени во мојот блог ) , сите медиуми и политички партии, пратеници, комисии, синдикатот па дури и таканаречените невладини организации како и институцијата Народен Правобранител. Докажав како е тоа пример на принципиелното пљачкосување на народот кое е спроведено и во другите позначајни фабрики со целосна заштита од страна на погоре спомнатите фактори.
Претседателе Иванов зафатете се со оваа афера бидејќи тоа е рак раната на нашата држава која е во умирање но, ако се оглушите и Вие како и Премиерот досега ќе Ви се случи народот наскоро.
На Вашиот сајт прочитав дека планирате проект со отварање Ваши канцеларии за да бидете поблиско до народот па, еве ви тест преку ова мое писмо да видете и Вие дали сте спремни за вистинска демократија а тоа ќе го видат и останатите кој ќе го добијат ( новинарите, политичарите, т.н. НВО и други во Македонија но и странските фактори со кој досега сум бил во контакт ). Ако и Вие како и Премиерот решите по ова да молчите ( а со тоа и Вие да му дадате подршка на се криминално од спомнатата афера ) Ве советувам парите кој сакате да ги намените за проектот Ваши канцеларии во близина на народот да ги поделите на болните кој се резултат ( продукт ) на владеењето на овој еден ист ржим во овие 18 години – режимот на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќницитe ( политичарите и олигарсите ).

Од Атанасов Санде маш. Инжинер, 50 г.,невработн, избркан од работа цели 7 години, осудуван во монтирани политички процеси

П.с. Во моите Претставки до Премиерот ( кој се патем во име на оштетените работници на АД фабрика за кабли Неготинои ) барав прием во Владата со цел да го поттикнам на конкретна борба против корупцијата во оваа афера ( постојат нерешени судски процеси од цели 9 г. кој ја покажуваат заштитата кон криминалот ) но, не бев ни удостоен со било каков одговор во овие 2,5 години. Можеби Вие ќе покажете доблест и ќе ме повикате но не нкогаш во недоглед ами за неколку денови?

poraka – chestituvanje
Thursday, May 13, 2010 4:09 AM
From:
This sender is DomainKeys verified
“sande atanasov”
Add sender to Contacts
To:
pane_trajkov@yahoo.com
Cc:
satanasov2004@yahoo.com
Bravo Gradonachalniche Trajkov zatoa shto po mojata ispratena poraka do Vas od 01.04.2010 reshivte da si molchite a so toa i da si gledate seir. Bravo.

Atanasov Sande
Господине Трајков

Ви се обраќам Вам како Градоначалник на Неготино но во исто време сте и Координатор ( прв човек ) на Општинскиот штаб на партијата на власт – ВМРО ДПМНЕ.
Пред извесно време Ви напомнав на кратко ( Вие бевте во брзање ) за што се работи но, очигледно Ви е потребно подобро појаснување за да можете Вие лично или со Вашите ментори од Вашата партија која е на власт да одреагирате како треба или во спротивно работите ќе се одвиват така што нема да се допаднат никому а можеби тогаш кога ќе биде касно и кога ништо не ќе може да се смени и врати назад тогаш ако барем нешто имате во себе човечко ќе мора да Ви проработи грижата на совеста.Да не биде забуна ова го мислам само за Вас како Градонашалник на Неготино кој сепак има моќ и ингеренции да постапи правилно и човечки додека тоа никако не треба да се помисли за главешините во партијата на власт. Можеби сте изненаден зошто вака го започнав ова писмо но, тоа е така бидејќи Јас планирам тоа да биде поставено на Интернет во мојот блог за кој денес во кратката наша средба ви дадов негова адреса и Ви предложив да го посетите.Тој мој блог е доста познат како меѓу Македонците така и кај странските фактори посебно кај оние од ЕУ.Тој мој блог беше од моја страна предложен сите Тие да го посетат односно им испратив пораки на илјадници е-маил адреси. Повеќето мои текстови од тој блог некои новинари плашливо ги објавуваат во некои нивни рубрики ( последен беше весникот Време ) покажувајќи со тоа дека во него ја гледаат вистината за Македонија за која никој така конкретно не пишува освен мене. Таа цел мислам дека ја исполнив во овој период за кој чекав судски пресуди од кој ми зависеше мојот живот. Сега кога докажав за диригираното судство, обвинителство, полиција, државни и владини институции и разноразни комисии кој како и во предходните години и во овие 4 години време на владеење на Вашата партија ВМРО ДПМНЕ работеа во заштита на криминалот на ниво на цела држава но, посебно го штитеа се она незаконско околу АД фабрика за кабли Неготино а за што Јас останав без работа а згора на тоа бев осудуван во потполно монтирани ( би рекол политички ) процеси со цел да бидам заплашен, значи сега на крајот Јас немам што повеќе да чекам. Ако оваа Влада која сеуште се прокламира за борец против корупцијата, Вашата Влада Градоначалнику Трајков го дозволи сето тоа при што овозможи да страдаат многу луќе во државата а во овој посебен случај – афера за кој пишувам настрадаа многу Ваши Неготинци, многу од нив починаа и не дојдоа до пензија, меѓу нив сум Јас како посебен случај одреден за казна што вака го одработив се она што е отпор, известување и укажување на криминалот со докази и пишување на Интернет кое им се допаѓа на многумина,значи оваа Влада која како што пишувам заедно со предходната на СДСМ е продукт и продолжена рака на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците од Македонија ги игнорира сеуште моите обраќања до неа преку Претставки со докази во нив за криминалот и притоа дозволува да бидам казнуван во оваа т.н. демократска земја.
Да не пишувам премногу бидејќи ако има нешто човечко во Вас како Градоначалник во местото во кое и Јас живеам или поточно страдам нвработен, мислам дека ќе треба да се сретнеме и да изнајдете начин како прво да ми биде вратен мојот предходен живот ( бистар сте и треба да знаете што треба да направите и тоа брзо ) за да може да опстојам и да чекам да Вашата Влада го разоткрие ова како најголма афера околу АД фабрика за кабли Неготино ( доволен е фалсификатот на записникот од 2001г. кој се наоѓа во Основен суд Скопје 1 а за кој се огрешиле во неговото прикривање енормно голем број на судии и обвинители почнувајќи од најдолу до самиот врв ). Доволно ќе биде да бидат разоткриени и одстранети од своите функции – работни места барем оние кој се наоѓаат најдолу односно оние судии и обвинители кој први се огрешија и во заштитата на криминалот во оваа спомната афера но и во незаконското и монтираното судење врз мене во повеќе процеси во овие 7 – 8 години.Вие тоа би требало да го можете бидејќи слоганот на Вашата Влада сеуште е : “ Остваруваме ,,. Во спротивно ако молчите и не ми се јавите за неколку денови со конкретно решение за мене тогаш работите ќе се одвиваат како што мора да се одвиват поготово кога сум Јас во прашање со мојата храброст и рeшителност. Нема да има повеќе пишување туку конкретни дејства.

01.04.2010г. Атанасов Санде
………………………………………………………………………
1 Март, 2009 – 00:04
Повик за здружување
Би сакал да знаете за мојот блог : http://konspiracija.blog.com.mk во кој пишувам прв во Македонија за постоење на ОРГАНИЗАЦИЈАТА (на моќниците – политичарите) односно го опишувам нивниот принцип на дејствување врз обесправениот и изманипулиран народ посебно кога се работи за било кој избори до сега а за тоа дека е така посетете го мојот блог и видете ги фактите и бројките а за кој сите досега молчат.Ако барем малку со ова пишување допринесам да се пробуди обесправениот и изманипулираниот наш народ од ОРГАНИЗАЦИЈАТА ( на моќниците ) тогаш ќе има надеж за самиот народ но, и за мене, што значи го правам ова за да бидат жигосани сите оние судии, обвинители, институции, политичари, новинари….)Сите оние кој бегаат од вистината, кој практично го прифаќаат условно кажано модерното ропство кое сега им е наметнато не само што некои не треба да се

25 јанКонспирацијата е видлива ( но, кој сака да ја види? )

 

Блог за конспирацијата во Македонија

Повод за овој мој текст е мојата случајна средба со пратеничката од редовите на ВМРО ДПМНЕ г-та Весела Честоева.Тоа е пратеничката од партијата на Премиерот Груевски која еве цели 11 месеци избегнува да го прочита ова Пратеничко прашање:

…………………………………………………………………………..

Пратеничко прашање упатено до Премиерот на Владата на Република Македонија Никола Груевски

Премиерот да даде конкретен одговор зошто Владата се прогласи за ненадлежна (одкако година и пол молчеше без одговор) за покренување истрага ( преку МВР) која би финиширала со кривични пријави против посочените судии, првенствено од Основниот суд Неготино ( како и повисоките судови – Апелациониот суд Скопје и Врховниот суд ) за можна корупција поради многуте направени незаконски постапки првенствено со цел заштитување на се незаконско и криминално во АД фабрика за кабли Неготино. Во последно време во Република Македонија имаше неколку судии под истрага, по што следеа кривични пријави од МВР кој беа прифатени од Обвинителството па, некои беа осудени и нормално беа и разрешени.

Да одговори Премиерот кој во Република Македонија ќе го испитува се она криминално поради што работа изгубија над 600 работника од кој повеќето неможат ни да го остварат правото на пензија а на кое криминално, заштита му даваа перманентно сите овие години посочените судии во дадените претставки до Владата,до МВР, до Министерството за Правда, до Државниот инспекторат, до Државната комисија за спречување на корупцијата, до Судскиот совет, до Јавниот Обвинител и до Народниот Правобранител.

Сите тие институции се прогласија за ненадлежни со излитената фраза дека судиите се независни а тоа го направи и Владата во време кога оддамна прогласи нулта толеранција во борба против корупцијата.

Да одговори Премиерот како овие инволвирани судии и обвинители ги правеа а и сеуште ги прават сите незаконски постапки : судење во монтирани судски процеси,оддолговлечување на судските процеси по над 5 години, нивно чување во фиоки, незаконско отфрлање на тужби и жалби и откажување на судските процеси потполно самоволно без нималку да имаат страв од некакви последици од тоа нивно самоволие.

Одговорот да биде усмен од Премиерот но, пред тоа да го направи да има предвид дека со оваа сокриена најголема корупцијска афера ( со оглед на бројот на институциите кој се инволвирани како и медиумите) во лична средба го запознав Амбасадорот Фуере а писмено ги запознав и повеќето амбасадори ( Рикер, Ки, Бергант…) како и меѓународните хуманитарни организации од областа на заштитата на човековите права бидејќи Јас сум веќе три пати суден и осуден во потполно монтирани судски процеси се со цел да бидам замолчен а воедно и сум одпуштен од работа по што со монтиран судски процес од најнискиот суд до највисокиот не бев вратен на работа ( иако бев претседател на синдикатот) така да и сега сеуште сум без работа од 2002г.

…………………………………………………………………………………………………

Во предходните мои текстови во овој мој блог имам пишувано за моите обиди да се сретнам со оваа пратеничка која е од мојот крај и со самото тоа би требало да ги застапува во Парламентот интересите на граѓаните од заедничката општина Демир Капија. Овој пат Таа не можеше да ја избегне нашата средба бидејќи присуствуваше на еден јавен настан каде беше насобран многу народ, што од званичници што од обичен народ. При таа наша краткотрајна средба очи в очи логично моето прво прашање до неа беше зошто ме ибегнуваше до сега а второто зошто не го прочитала сеуште Пратеничкото прашање кое и е доставено уште од фебруари месец. Иако негираше дека не ме избегнувала и самата свесна дека тоа е факт, сепак поинтересен беше нејзиниот одговор така неспремна за оваа средба со мене дека Пратеничкото прашање не можела да го прочита такво какво што е напишано од мене. Напоменувам дека тоа Пратеничко прашање е од интерес на нејзините сограѓани од Демир Капија кои беа вработени – акционери со бројка поголема од 100 а сега сеуште вработени одвај ги има околу една четвртина од таа бројка бидејќи останатите ги снајде лошата судбина на приватизацијата. Обично слушаме како пратениците од редовите на ВМРО ДПМНЕ ги окривуваат оние од СДСМ за криминалната приватизација но, работите за оваа фабрика стојат поинаку. Нејзината приватизација во 2000 г. баш во времето на поголемиот брат на сегашниот Премиер Груевски – тогашниот Премиер Љубчо Георгиевски – лидер на истото ВМРО ДПМНЕ. Посебен придонес даде г-нот Тупурковски со неговата Агенција за приватизација која на незаконски начин ги продаде со попуст државните акции на грижливо одбраниот прв сопственик.

Но, да не го заборавиме насловот на овој мој текст па, не би сакал некој да помисли дека тој е без врска како таков одбран па, затоа ќе напоменам дека и братскиот СДСМ ( според мене едно од двете крила заедоно со ВМРО ДПМНЕ на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на политичарите и олигарсите ) беше вклучен во тој грабеж. Доволно е да споменам дека директорот во предходните а и во таа клучна 2000 – та година беше еден од предходните пратеници на СДСМ. Затоа е тука со право присутен Големиот брат на Џорџ Орвел. Сеуште за оваа најголема афера постои невидена долгогодишна политичка и медиумска блокада за јавноста, фирма која претставува репер за успешно и со сила спроведен грабеж кон вработените – акционерите (како и во многу други позначајни фирми во Македонија ) и тоа според мене ( што се трудам да го докажам преку овој мој блог ) грабеж од страна на на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на политичарите и олигарсите. Ете затоа ни пратеникот на СДСМ во предходниот состав Јанаќи Витанов не сакаше да прочита слично вакво Пратеничко прашање до Премиерот од СДСМ во неговиот мандат. Значи Големиот брат будно ги посматра работите. За полицијата, обвинителството и судството и да не спомнувам колку се покажаа заштитници и во служба на Големиот брат. Само ќе напоменам дека мојата жалба на незаконската Пресуда на сервилните судови по нашата заедничка тужба на група вработени за поништување на незаконски намалената главница на фабриката односно на акциите, сеуште чека на решавање во највисокиот – Врховниот суд на Македонија веќе повеќе од три години а тужбата беше од 2001година.

На крај пак да се навратам на пратеничката Честоева која ми кажа дека разговарала со нејзиниот Премиер (кој не одговара цели две години на претставките доставени во неговата Влада за корумпираните – контролираните судии инволвирани во оваа афера ) и затоа ми кажува дека не можела да го прочита така од мене напишаното Пратеничко прашање. А таа е народен пратеник.

Слепилото кај Премиерот Груевски кое очигледно е наследено од неговите предходници – Бучковски, Костов и Црвенковски сеуште трае кога е во прашање оваа најголема политичко медиумска корупцијска афера за која пишувам во овој мој блог.Би било право чудо кога Премиерот со неговиот Министер за правда – Маневски кој е член во Судскиот совет да го потпомогнат процесот на разоткривање на инволвираните судии.

 

Од тука се наметнува прашањето како Големиот брат во Македонија ги пренесува своите наредби? Дали Тој има помали браќа кој им телефонираат на полицијата, на обвинителите, на судиите,на политичарите, на уредниците на медиумите, на разните државни комисии, на државните и владините институции, на т.н. невладини организации и на крај дури и на синдикатите. Очигледно телефонските сметки им се огромни.

20 јанГ-не Министре Маневски (отворено писмо ) – Mr. Minister Manevski ( open letter )

( Macedonian people should to know the truth )


Web site for the conspiracy in Macedonia – Блог за
конспирацијата во Македонија
(english – macedonian version)

Г-не Министре Маневски

 

 Најдете време и прочитајте го ова писмо до Вас кое патем е и отворено писмо и ќе биде испратено на голем број е-маил адреси во Македонија и во светот а посебно во земјите од ЕУ но и ќе биде поставено во мојот блог на Интернет:

http://konspiracija.blog.com.mk      i    http://konspiracija.blog.mk

 

  отворено писмо

Г-не Министре Маневски

 

  Покрај моите претставки кој Ви ги доставив заедно со доказите за заштитата на криминалот од страна на големиот број на судии кој се на тој начин инволвирани во аферата околу АД фабрика за кабли Неготино а на кој претставки Вашето Министерство за (не) правда даде одговор со кој ги стави во заштита поименично наведените судии и тоа од основните до апелационите па и до Врховниот суд и тоа со образложние дека наводно судиите се независни и Вашето министерство не треба да им се меша еве, сега Ви праќам едно отворено писмо какво што им пратив и на Премирот Груевски и на Претседателот Иванов. Веднаш да Ве известам дека Тие двајцата односно нивнит кабинети се одлучија да молчат па, не верувам дека Вие би постапиле поинаку. Јасно ми е зошто сите Вие од сегашната влас а и од предходните власти сакате за оваа афера да не се прозбори во јавноста од Вас и од медиумите но, сакам целиот македонски народ да знае дека тоа молчење на властите покажува дека преку оваа афера се гледа начинот и принципот на владеењето на сите досегашни власти односно се гледа манипулирањето на крајно експлоатираниот, осиромашениот, исплашениот и изконтролиран народ на кој Вие моќниците ( политичарите и олигарсите ) се му одземавте. Вашето молчење за оваа афера и заштитата која им ја давате посебно на инволвираните судии во неа а во тоа придружени Ви се Премиерот кој патем се декларира дека се бори против корупцијата со нулта толеранција како и Претседателот кој наводно ќе се доближел до народот со некакви канцеларии а сите Вие имате инструменти и моќ да ја спроведете правдата ако сакате но, тоа не го правите и со тоа ја потврдувате точноста на моето пишување во мојот блог:

  http://konspiracija.blog.com.mk

а тоа е дека во Македонија владее ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците ( политичарите и олигарсите ) кој здружено го манипулираат, контролираат, преплашуваат кутриот македонски народ и се со цел за да го експлоатираат со што го доведоа до најниската граница на сиромаштијата.

  Вие г-не Маневски се фалевте дека како член на Судскиот совет досега повеќепати сте барале разрешување на некои судии но, за овие многубројни судии во оваа афера за која пишувам се прогласувате за ненадлежен Зошто? Истото то го прави и Судскиот совет кој се брани дека е непартијски но сигурно и припаѓа на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците бидејќи, ако Судскиот совет на Ваш предлог како негов член разреши некој барем од судиите во Основниот суд Неготино каде се направени такви глупости што верувам не се осудуваат да ги направат ни судии од некоја заостаната афричка држава,за да го заштитат криминалот, тогаш свесни сте дека ќе ја откриете во јавноста толку грижливо заеднички прикриената афера.

  Ова мое писмо ќе послужи како доказ за ова време за кое во иднина ќе мора да поднесете сметка пред народот сите Вие кој сте во ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците ( политичарите и олигарсите ) или сте само под нивна контрола при тоа работејќи во нивна корист а на штета на својот народ.

  Јас сум при крај на исполнувањето на мојата цел а таа е на што поголем дел од народот преку моето пишување да му го откријам неговиот досегашен сокриен непријател – поробувач – манипулатор – контролор – експлоататор. Свесните луѓе, младите интелектуалци вќе почнаа да се јавуваат со свои коментари во мојот блог па верувам дека времето кога целиот народ ќе се дигне е во многу блиска иднина а тогаш на манипулацијата ќе и дојде крајот.

  Никој од медиумите и новинарите не смее да пишува за ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците бидејќи Таа ги поседува па, одтаму и наводно заплашената новинарка која беше поврзана со Вас а за која се збореше во еден медиум е само  една од манипулациите со кои се сака да се збунува и контролира народот а тоа го тврдам дека и тој медиум во која Таа работи а и Таа самата добиваат од моја страна безброј мејлови во кој им доставувам материјали кој ете несмеат да ги објавуваат со што се потврдува владеењето на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците.

 

20.01.2010г.        Атанасов Санде                Прогонуван  

                        

……………………………………………………………………

             

Mr. Ministers Manevski

 Take time and read this letter to you which way is the open letter will be sent to many email addresses in Macedonia and in the world and especially in EU countries and will be put on my blog on the Internet:
http://konspiracija.blog.com.mk i http://konspiracija.blog.mk

 

open letter

 

Mr. Minister Manevski

 

  Despite my complaints, which provide you with evidence for protection of crime by the large number of judges who are thus involved in the affair around AD cable factory Negotino and complaints that your Ministry (in) justice answer that put them in protective named judges and said that the primary appeals to even the Supreme Court and that the alleged explanation that judges are independent and your department should not be confused here, now you send an open letter sent to them what the Prime Minister Gruevski and President Ivanov. Immediately to inform you that the two cabinets that their decided to keep quiet so I do not think you’d acted differently. Clearly my why all of you present Government and the previous governments want this affair can not speak in public from you and the media, but the Macedonian people want to know that the silence of the authorities shows that over this affair shows how and the rule of all previous governments that are seen manipulating a highly exploited, poor, frightened and controlled people that you powerful persons (politicians and oligarchs) to be deducted. Your silence on this affair and the protection which give particular judges involved in it and that you are accompanied by the way the Prime Minister who declared that fighting corruption with zero tolerance and a president who will reportedly be near to people in some offices and You have all the instruments and power to Conduct justice if you want but it does not do and thus confirm the accuracy of my writing in my blog:

  http://konspiracija.blog.com.mk

and that is that in Macedonia govern the organization of  powerful persons (politicians and oligarchs), who combined to manipulate, control, to scared Macedonian people and the poor in order to exploit that brought him to the lowest limit of poverty.

  You Mr. Manevski to boast that as a member of the Judicial Council has repeatedly requested a dismissal of some judges, but many of these judges in this affair which I write is declared incompetent. Why? It makes it and the Judicial Council who defend it nonparty but certainly belongs to the Organization of powerful persons because, if the Judicial Council of All proposal as a member resolve at least some of the judges in the Court where Negotino made such nonsense that I believe are condemn to make our judges from a backward African country, to protect the crime, then you realize that you find in public so carefully hidden common affair.

  This is my letter will serve as proof of this time which will in future have to submit the bill before all you people who are in the organization of powerful persons (politicians and oligarchs), or are just under their control when it worked for their benefit and detriment of its people.

  I’m at the end of meeting my goal and that is what most people through my writing to him find his previous concealed enemy – enslaved – manipulator – Controller – exploiter. Conscious people, young intellectuals began to appear with your comments on my blog so I believe that when the entire nation will lift in the very near future and then the manipulation will come eventually.

  None of the media and journalists should not write about the organization of powerful persons because it owns so, and reportedly From there scared journalist who was associated with you and being narration in one medium is only one of the manipulations that wants to be confusing and control people and that the claim that the medium in which she works and she herself received from my side countless e-mails in which they supply material there to can’t publish which confirms the rule of the Organization of powerful persons.

 

20.01.2010g.      Атанасов Санде                  Persecuted

19 јанГруевски – слепилото негово – Gruevski – the blindness his ( english – macedonian )

 ( Macedonian people should to know the truth )
Web site for the conspiracy in Macedonia – Блог за
конспирацијата во Македонија
(english – macedonian version)
 
 

 

И со овој мој текст како и со сите мои досегашни во овој мој блог ќе понудам уште еден доказ за постоењето на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на политичарите и оигарсите односно за нивната контрола врз нашето општество во овие 18 гидини на “независност и слобода,,, на македонскиот народ. Иако опишувам конкретен случај, со конкретни имиња на тн. судии никако не сакам да бидам сватен од оние кој го посетуваат овој мој болг дека ова е моја лична борба за мои права ами напротив Јас само ја прикажувам вистината за постоењето на организираното контролирање и експлоатирање на обичниот македонски човек ( работник, земјоделец, сточар….). Во предходниот текст напишав конкретно за тн. судии во Македонија дека очигледно наредбите ги добиваат по телефон а оние кој ги пренесуваат тие пораки и наредби прават големи телефонски сметки при тоа алудирам на постоењето на големата контрола и Тие ништо не препуштаат на случајот.

Господинoт Премиер Груевски како мисли ( наводно ) да се пресмета со преостанатите транзицијски личности кога и досега молчи пред доказите кој му се понудени во моите претставки во Владата и во овој мој блог ( со кој ја докажувам конспирацијата кон овој изманипулиран македонски народ ), во МВР, во Финансовата полиција, во Државниот инспекторат па и во Судскиот совет каде член е и неговиот министер за правда Маневски и кога забранува на својата ( од ВМРО ДПМНЕ ) пратеничка од Демир Капија, Честоева да го прочита во Парламентот, Пратеничкото прашање за оваа најголема афера во која се инволвирани голем број негови транзицијски личности. Мислам дека многу брзо ќе дојде тој и неговите транзицијски личности кој се во овој ист политички режим во овие 18 години, ќе дојде во истата непријатна ситуација која му се случи на Чаушеску кога збунето гледаше како тргна народот против него при одржувањето на својот последен говор. Народот е свесен за постоењето на конспирацијата против него но поради одсуство на храброст која сепак красела некои од нашите предци во минатите векови оној момент кој го опишав погоре за Чаушеску сеуште не се случил.
 
 

 

Слепилото кај Премиерот Груевски кое очигледно е наследено од неговиѕе предходници – Бучковски, Костов и Црвенковски сеуште трае кога е во прашање оваа најголема политичка п медиумска корупцијска афера за која пишувам во овој мој блог.Би било право чудо кога Премиерот со неговиот Министер за правда – Маневски кој е член во Сидскиот совет да го потпомогнат процесот на разоткривање на инволвираните судии.

 

 And this my text, as well as all my previous blog – web site in this mine will offer further proof of the existence of the organization of politicians and oligarchs is their control over our society in these 18 years the “ independence and freedom“ the Macedonian nation. Although writing particular case, with specific names, etc.. Judges do not want to have misconception of those who visit this my bolg web site that this is my personal fight for my rights but on the contrary I am only showing the truth about the existence of organized control and exploitation of Macedonian ordinary man (worker, farmer, farmers .. ..). In the previous section I wrote specifically for the so-called judges in Macedonia that apparently receive orders by phone and those who carry these messages and commands huge phone bills make it to allude to the existence of great control and they did not give anything of the case.
 

 

 

Mr. Gruevski as thought (apparently) to calculate the remaining with the figures of last transit time period when the evidence so far is silent which is offered in my complaints to the government and in this my blog – web site (which prove to the conspiracy manipulated the Macedonian people), the MOI in the Police of finance, the State Inspectorate and in the Judicial Council where the member and his Justice Minister Manevski when prohibits its (VMRO-DPMNE) lawmaker from Demir Kapija, Chestoeva to read in the Parliament, parliamentary question of biggest issue for this affair which involved many of his figures of transit time period. I think it will come very soon he and his figures of transit time period , who are in the same political regime in these 18 years, will come in the same awkward situation that happened to Ceausescu when he looked confused as she walked the people against him in maintaining his last speech. People are aware of the existence of the conspiracy against him but because of the absence of courage which still have some of our ancestors in past centuries moment that described above for Ceausescu has not occurred.
 

 

 

Blindness with Prime Minister Gruevski who obviously inherited from his predecessors – Buckovski Crvenkovski and Kostov ongoing cases of the largest political – media corruption affair for which I write this my right blog – web site. Will be wonderful when the Prime Minister Gruevski and his Monister of Justice — Manevski who is a member of Judge Council to assist the process of exposing the involved judges.
 
 

 

13 јанПретседателе Иванов (отворено писмо ) – President Ivanov ( open letter )

( Macedonian people should to know the truth )
Web site for the conspiracy in Macedonia – Блог за
конспирацијата во Македонија
(english – macedonian version )
Претседателе Иванов

Во ова отворено писмо до Вас а кое ќе биде ставено и во мојот блог :   http://konspiracija.blog.com.mk па така ќе направам да биде достапно до сите во Македонија, Јас ќе се обидам да бидам колку толку фер спрема Вас лично и како институција Претседател иако не сум гласал за Вас односно не сум излегол на избори повеќе од 15 години наназад. Изборите по правило би требало да бидат гордост и чест за секој лојален граѓанин во една нормална Европска држава но, Македонија е далеку од нормалното. Јас сум еден од ретките кој е способен да ја види вистината која на овој изманипулиран Македонски народ му е извртена односно сервирана преку покорните – сервилните медиуми и политички партии таква како и одговара на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците ( политичарите и олигарсите).
Јас сум единствениот во Македонија кој храбро и јавно  пишува за вистината во Македонија на Интернет но и во директни преписки со скоро сите релевантни странски фактори кој се во Македонија но и кој се во нивните земји (премиери , министри, организации…) штое е и многу иронично за земја во која божем народот важи за патриотски, во која се опеани голем број на јунаци – херои од минатото. Со овој факт се потврдува наметнатата сеопфатна контрола врз нашето мало општество од страна на споматата ОРГАНИЗАЦИЈА на моќниците а која контрола покажа времето во овие 18 години е со цел да безмилосно се опљачка и континуирано се експлоатира сопствениот народ. Јас сум првиот кој напиша текст во кој изразив сомневање за фалсификување на сите досегашни парламентарни, локални па и претседателските поради фактот дека во Избирачкиот список постојат над 300 000 измислени гласачи. Тоа го сторив пред повеќе од една година пред за тој факт официјалните лица на ОБСЕ да го соопштат јавно со што во нивни стил покажаа дека сакаат добронамерно да ја укорат Македонија но, моето објаснување покажува нешто друго – смислена употреба на тие непостоечки гласачи кој се приближно 20% од вкупниот број на гласачи. Со нив лесно се стигнува до цензусот од 50 % излезност иако ни тоа не е во контрола на изманипулираниот народ туку е аминувано од сите политички партии и божемните невладини набљудувачки организации. На сите тие им го праќав тој мој текст континуирано во овие последни скоро три години и кај никој од нив никако да проработи совеста па сложно си молчат до сега. Имајќи го предвид ова како да излезам на избори? За каква демократија станува збор? Дали и понатаму во ова мое писмо треба да ве ословувам со претседателе? Дали и Премиерот е Премиер имајќи го ова  предвид?
Ќе се запрашате зошто овака го започнав ова мое отворено писмо до Вас?
Сакам и Вие и секој друг да дознае за тоа дека Јас во сопствената земја сум прогонуван и осудуван во повеќе монтирани судски процеси поради мојот бунт против неправдата и поради мојата непокорност која ме прави толку многу различен од толку многу плашливиот македонски народ кој патем во ова последно време сака да се смета за потомок на Александар Македонски. Потомци кој понизно го поднесуваат наметнатото им ропство од ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците. Потомци кој живеат во виртуелна демократија која Вие ја нарековте космодиск демократија што е целосно погрешно од Ваша страна бидејќи на овој Македонски народ целосно му е скршена кичмата од страна на владетелите па, со самиот тој факт тука космодиск не помага.  Вие и Премиерот тоа добро го знаете па, затоа така лагодно се однесувате.
Не ми цел да бидам зајадлив туку сакам во ова време на христијански празници да ја пробудам вашата совест за да се освестите и да видите дека премногу далеку сте отишле во понижувањето на својот народ но и сте го довеле до тако речи геноцидно истребување. Мислам на сиромаштијата како резултат на владеењето на овој еден ист политички режим на Оргганизацијата на моќниците во сите овие 18 години на ужас за Македонскиот народ.  Да се запитате дали воопшто треба да се појавувате во цркви ? Дали мислите дека целиот народ е слеп па не е способен да ја види вистината? Во овој текст напишав дека сега за сега само Јас сум единствениот кој ја пишува вистината во Македонија но, уверен сум дека многу други интелектуалци се свесни за вистината па, дури имам и по некј коментар за подршка за тој мој блог но како што напишал еден, народот е толку скршен што не може баш во овој момент да се отргне од летаргијата која му е наметната.
Ова писмо нека биде како моја ракавица фрлена во вашето лице со што треба да бидете предизвикан да постапите како што му доликува на еден Претседател на една нормална Европска држава односно да му бидете на служба на својот сопствен народ. Таквите како мене со овакви директни постапки кон Вас и Премиерот треба да Ве натераат да направите исчекор напред односно да се одкажете од неподносливата леснотија во Вашето владеење со овој крајно изманипулиран и до крајни граници експлоатиран сопствен народ.  Се плашам дека ова “сопствен ,,  буквално сте го сватиле што покажаа и овие ужасни 18 години. Не, Вие народот не го поседувате. Баш Вашиот советник професорот Шкароќ има изјавено дека историјата се повторува односно дека народот ќе одреагира правилно кога ќе му бидат споени стомакот и грбот. Помислете озбилно на ова и направете го тој исчекор нанапред. Вие најдобро знате што е тоа разумен компромис па, направте еден таков разумен компромис со овој преплашен Макдонски народ кој ќе с согласи да се најдете некаде на пола пат односно свесен за моќта на паразитите од ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќниците ќе се сложи и понатаму да му ја цицаат крвта но овој пат со намален интензитет за половина – за 50% одколку до сега а Вие ќе треба со Премиерот да се заложите да одговараат барем 50% од оние од спомнатата афера односно инволвираните судии, обвинители, некои поситни моќници и т.н.   Не сум воопшто оптимист но, сепак потребно е да направите некаков баланс или олабавување или пак ќе Ви го спомнам христијанството во кое се крстите па, направете нешто христијански Вие и Премиерот кон својот народ.
Имајќи го предвид фактот дека Премиерот ( како и досегашните Премиери на овој ист политички режим ) молчи пред фактите за реалната и ужасна вистина за Македонија а притоа јавно се декларира за борец со нулта ( читај 100%) толеранција кон корупцијата  Јас би бил многу изненаден ако Вие (морам сепак да ве ословам ) како Претседател на Македонија  постапите позитивно во однос на ова мое отворено писмо до Вас. Тоа ќе значи барем во прво време обзнанување на оваа афера околу АД фабрика за кабли Неготино во која се инволвирани во заштитата на се она криминално ама баш сите релевантни институции ( што мене и ми беше цел да го докажувам преку доказите изнесени во мојот блог ) , сите медиуми и политички партии, пратеници, комисии, синдикатот па дури и таканаречените невладини организации како и институцијата Народен Правобранител. Докажав како е тоа пример на принципиелното пљачкосување на народот кое е спроведено и во другите позначајни фабрики со целосна заштита од страна на погоре спомнатите фактори.
Претседателе Иванов зафатете се со оваа афера бидејќи тоа е рак раната на нашата држава која е во умирање но, ако
се оглушите и Вие како и Премиерот досега ќе Ви се случи народот наскоро.
На Вашиот сајт прочитав дека планирате проект со отварање Ваши канцеларии за да бидете поблиско до народот па, еве ви тест преку ова мое писмо да видете и Вие дали сте спремни за вистинска демократија а тоа ќе го видат и останатите кој ќе го добијат ова писмо ( новинарите, политичарите, т.н. НВО и други во Македонија но и странските фактори со кој досега сум бил во контакт ). Ако и Вие како и Премиерот решите по ова да молчите ( а со тоа и Вие да му дадате подршка на се криминално од спомнатата афера ) Ве советувам парите кој сакате да ги намените за проектот Ваши канцеларии во близина на народот да ги поделите на болните кој се резултат ( продукт ) на владеењето на овој еден ист режим во овие 18 години – режимот на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на моќницит ( политичарите и олигарсите ).

Од Атанасов Санде маш. Инжинер, 50 г.,невработн, избркан од работа цели 7 години, без шанса да биде повторно вработен, осудуван во монтирани политички процеси

П.с. Во моите Претставки до Премиерот ( кој се патем во име на оштетените работници на АД фабрика за кабли Неготинои ) барав прием во Владата со цел да го поттикнам на конкретна борба против корупцијата во оваа афера ( постојат нерешени судски процеси од цели 9 г. кој ја покажуваат заштитата кон криминалот ) но, не бев ни удостоен со било каков одговор во овие 2,5 години. Можеби Вие ќе покажете доблест и ќе ме повикате? Ова отворено писмо го испратив и на овие е-маил адреси:

contact@ombudsman.mk, martin.protoger@primeminister.gov.mk, kabinet@primeminister.gov.mk, contact_zpvrm@gs.gov.mk, president@sdsm.org.mk, contact@sdsm.org.mk, gensec@sdsm.org.mk, g_secretary@sdsm.org.mk, ligazademokratija@yahoo.com, dommakedonija@yahoo.com, contakt@ldp.org.mk, info@lp.org.mk, portparol@sdsm.org.mk, mgjorcev@mt.net.mk, velickovski@lp.org.mk, pomni@makedonija.tv, telma2@unet.com.mk, a1tv@a1.com.mk,  a1plus@a1.com.mk, info@kanal5.com.mk, sitelvesti@on.net.mk,  mkrtvcor@mt.net.mk, desk95@a1.com.mk, vesti@alfatv.com.mk, desk@kanal5.com.mk, info@kanal5.com.mk, minanova@alfatv.com.mk, telma@unet.com.mk, orbis@mt.net.mk, info@alsat.tv
index@a1.com.mk, mia@mia.com.mk, makfax@unet.com.mk, netpress@netpress.com.mk, mic@mt.net.mk, contact@micnews.com.mk, dnevnik@dnevnik.com.mk, vest@vest.com.mk, fokus@unet.com.mk, vreme@vreme.com.mk, kurir@kurir.com.mk, biznisredakcija@on.net.mk, biznisurednici@on.net.mk, contact@novamakedonija.com.mk, info@forum.com.mk, zum@unet.com.mk
vesnik@utrinski.com.mk, nm@novamakedonija.com.mk, fokuspress@yahoo.com, globus@globusmagazin.com.mk, info@forum.com.mk, znm@on.net.mk, rcznm.stip@yahoo.com, rcznm.ohrid@yahoo.com, znmsr@yahoo.com,  rcznm.kumanovo@yahoo.com, sovetnacesta@gmail.com,  latas@vecer.com.mk, katerina_canevska@yahoo.com, jasmina.arsova@forum.com.mk, stojanka.m@novamakedonija.com.mk, blaze.zezovski@kurir.com.mk
vasko.popetrevski@kanal5.com.mk, saso.ordanoski@alsat-m.tv, bobi.hristov@alsat-m.tv, bisera.jordanovska@alsat-m.tv, gotemenugov@gmail.com, dksk@dksk.org.mk, info@transparentnost-mk.org.mk, info@transparency.org.mk, most@most.org.mk, helkom@mhc.org.mk, bvankovska@mt.net.mk, zjankul@yahoo.com, esko_profa@yahoo.com, bukarski@yahoo.com, volanskopje@gmail.com,  jorm@jorm.org.mk, bitovej@bellsouth.net, cybernetmed@hotmail.com, macedonnews@rogers.com, rstefov@hotmail.com, gordana@bjtobacco.ca, slave@capitolelectric.ca, nicholov@sympatico.ca, macedonap@rogers.com, pobeda1@canada.com, vaenter@rogers.com, goalch@yahoo.com, ttraches@ica.netinfo@demokratija.org.mk, dr_nesho@hotmail.com, danetaleski@yahoo.com, marjan@jef.org.mk,
tajnag@freemail.com, elena@mmun.org.mk, msprilep@hotmail.com,
mr_ivs@hotmail.com, besaa99@yahoo.com,vboz@yahoo.com, rihter@freemail.com.mk, gorevski@hotmail.com,
celebi_bt@hotmail.com, zanetast@Bitola.com.mk,
pecko976@yahoo.com, GraganskiPateki@Bitola.com.mk,
goan@hotmail.com, GraganskiPateki@Bitola.com.mk,
mkabt@yahoo.com, dambasada@yahoo.com, Centar@Bitola.com.mk, nate_gan88@yahoo.com, bkoceva@yahoo.com, dace23_2000@yahoo.com, micajkova@yahoo.com, rgfpf@yahoo.com, saseduev@yahoo.com, Senatmustafov@romaversitas.edu.mk

President Ivanov

 In this open letter to you and which will be posted in my blog: http://konspiracija.blog.com.mk so will cause to be accessible to all in Macedonia, I will try to be fair so much to you personally and as an institution, although I am not President voted for you that I have not come to vote more than 15 years. The election rule should be the pride and honor for every loyal citizen in a normal European country, but Macedonia is far from normal. I am one of the few who was able to see the truth of this manipulated Macedonian people is distorted or served by  media and political parties such as corresponds to the organization of powerful persons (politicians and oligarchs).
 I am only in Macedonia, who bravely and publicly write about the truth in Macedonia on the Internet and in direct correspondence with almost all relevant international factors which are in Macedonia and who are in their countries (prime ministers, ministers, organizations …) what’s a very ironic for a country where people like to apply patriotic, which many heroes – heroes of the past. This fact confirms imposed comprehensive controls on our small community by the Organization of  the politicians and oligarchs which control the time shown in these 18 years is to be ruthlessly plundered and continuously exploit their own people. I am the first to write a text that express doubt about the falsification of any previous parliamentary, presidential and local so the fact that voter lists are invented over 300 000 voters. Did more than a year before the fact officials of the OSCE to communicate with the public in their style, showed want to reproach Macedonia, but my explanation shows something else – the deliberate use of these non-existent voters who are approximately 20% of the total number of voters. Them easy to walk to the census of 50% turnout even though it is not in control of manipulated nation approved  but of all political parties and non-governmental observer organizations so – called NGO. All they have to send it my play continuously in the last nearly three years and in none of them can do so peacefully to working conscience are silent now. Taking this as out of elections? For any democracy is that? Is this still in my letter to you call the president? Does Prime Minister and the Premier is taking this into account?
  You’ll wonder why the families started this my open letter to you?
  I want you and everyone else to find out that I’m in my own country persecuted and convicted in trials more fitted for my rebellion against injustice and because of my disobedience that makes me so different from so many scared Macedonian people which way in this last Time wants to be considered a descendant of Alexander of Macedon. Sons who have humble submit their slavery imposed by the Organization of the politicians and oligarchs. Children who live in virtual democracy that you described Kosmodisk democracy is totally wrong on your side because of the Macedonian nation is completely broken spine by the rulers then, with the fact that there your Kosmodisk not help. You and the Prime Minister that you know so well, because so facility behave.
  I don`t want  to be biting but I love this time of Christian holidays to to awake your conscience to become aware and see that you went too far in the humiliation of his people but you have led to this almost genocidal extinction. I think of poverty as a result of the rule of the same political regime Organization of the  politicians and oligarchs of all these 18 years of horror for the Macedonian people. To asking whether all should be occurring in churches? Do you think the whole nation is blind so it is not able to see the truth? In this article I wrote that for the time being I am the only one who writes the truth in Macedonia but I am convinced that many intellectuals are aware of the truth then, and I even notice some support that my blog but, as one wrote, people are so broken they can not just at this moment to to wake of the lethargy of which was imposed.
  This letter shall be as my glove thrown in your face that should be challenged to do as it befits a leader of a normal European state that can be of service to his own people. Such as me with  direct actions towards you and the Prime Minister should be pressuring you to make that step forward to cancel the unbearable lightness of your mastery of this highly manipulated and exploited to the final frontiers own people. I fear that this “ own, literally you must to know showed that these 18 terrible years. But, you do not own people. Bash your advisor Professor Shkarich has said that history repeats or that people will attack correctly when will be joined stomach and back. Think of this serious and make this step forward. You best automatic that is a reasonable compromise so build such a reasonable compromise with this scared Macedonian people who agreed to the village find somewhere half way or aware of the power of the parasites of the Organization of politicians and oligarchs agreed to continue to suck him blood but this time with reduced intensity by half – about 50% than ever and you will need to be with Prime Minister pledged to match at least 50% of those in the said affair that involved judges, prosecutors, some minor potentates etc. I am generally optimistic but still need to make any untrue or relaxing  or will it mention Christianity in which to christen so, do something you and Christian Prime Minister to his people.
Taking into account the fact that the Prime Minister (and current Prime Minister of the same political regime) is silent before the facts of the real and terrible truth about Macedonia while publicly declares the fighter zero (read 100%) tolerance to corruption, I would be very surprised if You (should you still call) as President of Macedonia, proceed positively in this regard my open letter to you. That would mean at least the first time in this affair to published around AD Negotino plant cables that are involved in protection is absolutely criminal that all relevant institutions (that me and my goal was to prove through the evidence mentioned in my blog) all media and political parties, legislators, committees, trade union and even the so-called NGOs and the Ombudsman institution. Show that this is an example of principally looting the people, which is conducted in other important factories with full protection by the above mentioned factors.
  President Ivanov take to work with this affair because it is early cancer in our country that is dying, but if to disobey and you have as Prime Minister ever soon will happen the people.
 On your site I read that the project plan by opening your office to be closer to the people so, here we test this by my letter to you and see if you are ready for true democracy and it will see others who will receive (journalists, politicians, NGOs and other so-called Macedonian and foreign factors that I have been in contact). If you and the Prime Minister choose to be silent on this (and with it you to give support to the mentioned criminal affair) I advise that you want the money to the purpose of your office project near the people to share the sick who result (product) rule of the same regime in these 18 years – the regime of the Organization of the politicians and oligarchs.

Sande Atanasov. Engineer, 50., unemployed, expelled the whole thing 7 years, conviction mounted in political processes
  
PS In my complaint to the Prime Minister (who by the way, on behalf of the workers damaged the AD plant cables Negotinoi) seeking admission in government in order to provoke a specific anti-corruption in this affair (there are pending lawsuits by targets 9 d. Who show protection to crime), but I was not even honored with any response in these 2.5 years. Maybe you’ll show virtue and you call me?

21 декThe criminal protected of byside of the institutions – Криминалот заштитен од институциите (english – macedonian )

( Macedonian people should to know the truth )

 

Web site for the conspiracy in Macedonia – Блог за

конспирацијата во Македонија

(english – macedonian version )

Mrs. Ilievska
  Maybe you like represent of the institution Deputy Ombudsman think I’m so naive to hope that you will be different from the existing institutions – the guardians of the crime involved the large number of judges, prosecutors, police offices, oligarchs, politicians .. . Maybe so written complaint to you to think you named it, but I just wanted to quote you at least begin to write that bit more defensively All text in this response to me on my complaint . In this and failed. So unlike Judge Aleksandra Zafirovska of the Judicial Council, which is not very trying and small text in response to my complaint to the Judicial Council, put the protection of identified so Judges of the Court Negotino: Rozeana Gjorgjieva Government Ristova, Stalinka Mitrova Chejkova, Jankovska Ankica President Lazar Rizov, You are in big writing as according to you that someone would be gullible enough to be poor judges that made angels and should not generally be sent to your Complaint them. Who is naive here? Watch this text (which will be first placed on the Internet on my blog
      http://konspiracija.blog.com.mk)
do not see your family for the answer the question would be clear. His my blog will serve all those of his home to convince the evidence referred to by my side for the established control of the organization of politicians and oligarchs on absolutely all state and governmental institutions which place law enforcement to fight crime and corruption, they are placed in the care of oligarch in this affair the AD plant Negotino cable (which appears after the bankruptcy).
 You were Miss Ilievska last institution to which I sent Complaint (you can see for itself that deliberately sending complaints to all institutions to be noted their response or frequent no response as by the previous Prime Ministers of this period of 5 – 6 years) which means that has worked systematically. If you have visited this blog of mine which I wrote the complaint then should you play any man writes it all in it so, taking into account your response to my Complaint again back to the above question, naivety that exists.
  You answer it soon on my complaint to you to carry and will put this under my text to see that your see unnecessary length of this reply because the stupidest are made by judges who are referred to in the complaint to you and the identical complaint to the Judicial Council clearly show that stupidity is made in the function of protection of this most corruption – political – media affair.
  All You kill the truth, absolutely all you people in institutions but on this occasion shall be comfort for you personally that sharper responses for response or noresponse I sent to each institution sharpest writing and send to the current Prime Minister of the same political regime of these 18 years on the organization of politicians and oligarchs. Specialty our current Prime Minister Gruevski allegedly to fight corruption with zero tolerance – read 100% tolerance. 

                                                  Atanasov Sande

PS I was deeply convinced that identified judges in the complaint are infinitely secure but it turned out not so for one of them – died. Neither the organization of politicians and oligarchs not so omnipotent.

Госпоѓо Илиевска

Можеби Вие како претставувач на институцијата Заменик Народен Правобранител помисливте дека сум толку наивен за да се надевам дека Вие ќе бидете поразлична од досегашните институции – заштитници на се криминално од страна на инволвираните голем број на судии, обвинители,полицијски лица, олигарси, политичари…Можеби така напишаната Претставка до Вас Ве навела да помислите така, но Јас само сакав да Ве наведам барем да поработите малку односно напишете што повеќе заштитнички текст во тој Ваш одговор до мене на мојата Претставка. Во тоа и успеав. Значи за разлика од судијата Александра Зафировска од Судскиот совет која не се пренабрегна многу и со штур текст како одговор на мојата Претставка до Судскиот Совет, се стави во заштита на посочените т.н. судии од Основниот суд Неготино: Розеана Ѓорѓиева, Владана Ристова, Сталинка Митрова Чејкова, Јанковска Анкица и претседателот Лазар Ризов, Вие сте се претргнале од пишување како според Вас тоа за некој наивен би било доволно да биде преубеден дека кутрите судии се прави ангели и дека не требало воопшто да Ви се праќа Претставка за нив. Кој е тука наивен?Гледајте овој текст (кој ќе биде прво поставен на Интернет на мојот блог

http://konspiracija.blog.com.mk )

да не го видат вашите блиски бидејќи одговорот на поставеното прашање ќе им биде јасен.Тој мој блог ќе им послужи на сите оние негови посетители да се убедат преку доказите изнесени од моја страна за воспоставената контрола од ОРГАНИЗАЦИЈАТА на политичарите и олигарсите врз ама баш сите државни и владини институции кој место да го спроведуваат законот и да се борат против криминалот и корупцијата Тие се ставаат во заштита на моќниците како во оваа афера околу АД фабрика за кабли Неготино ( која по се изгледа е пред стечај ).

Вие Госпоѓо Илиевска бевте последната институција до која пратив Претставка ( можете и сама да видите дека намерно праќав Претставки до сите институции за да биде забележано нивното реагирање или почестото нереагирање како од страна на досегашните Премиери од овој период од 5 – 6 години ) што значи ова го работев систематски. Ако сте го посетиле овој мој блог за кој Ве известив во Претставката тогаш би требало да имате претстава каков човек го пишува сето тоа во него па, земајќи го во предвид Вашиот одговор на мојата Претставка пак се навраќам на погоре поставеното прашање т.е. дека наивност постои.

Наскоро тој Ваш одговор на мојата Претставка до Вас ќе го скенирам и ќе го поставам под овој мој текст за да го видат Вашето пренабрегање односно даја видат непотребната должина на тој одговор бидејќи глупостите кој се направени од судиите кој се посочени и во Претставката до Вас и во идентичната Претставка до Судскиот совет јасно се гледа дека тие глупости се направени во функција на заштита на моќниците во оваа најголема порупцијско – политичко – медиумска афера.

Сите Вие ја убивате вистината, ама баш сите Вие луѓето од институциите но во оваа прилика нека биде утеха за Вас лично дека поостри одговори за реагирањето или нереагирањето сум пратил до секоја институција а најострите ги испратив до досегашните Премиери на овој еден ист политички режим од овие 18 години на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на политичарите и олигарсите. Не го поштедив ни сегашниот Премиер Груевски толку фалениот Премиер кој наводно се бори против корупцијата со нулта толеранција – читај 100% толеранција.

Без почит                                                                          Атанасов Санде

п.с. Бев длабоко убеден дека посочените судии во Претставката се бескрајно заштитени но, излезе дека не е така за една од нив – почина. Ни ОРГАНИЗАЦИЈАТА на политичарите и олигарсите не така семоќна.

09 декMacedonians – Makedonci (english – macedonian version )

 

( Macedonian people should to know the truth )

Web site for the conspiracy in Macedonia – Блог за
конспирацијата во Македонија
(english – macedonian version)

 

 

Macedonians

This is my letter that was sent on the occasion of the fight against corruption to the government or the Prime Minister Gruevski would like to read all of you who are also sending you. I think in that way become a witness for the blindness of the Prime Minister for the largest corruptions affair but that is political and media simultaneously and I in my blog – web site :

http://konspiracija.blog.com.mk

which is taken from this text (letter) prove that this is established comprehensive control over our small society that on our highly manipulated people in every respect and all that is in order for its exploitation by the Organization of the oligarchs and politicians.
 It is high time someone you properly to acting about this my letter to Prime Minister Gruevski, but after your visit to my blog, whether you are in Macedonia or in the Diaspora and it would help for this affair to hear the entire Macedonian public and senses to all the people that all these 18 years is practically in slavery the same political regime. As some of you would have thought himself patriot especially when the issue is known problem with Macedonia’s name and not the Macedonian people want to push him to be freed from the imposed control manipulation, exploitation of people who act with consequences genocidal ( high unemployment, high poverty, broken marriages and reduced fertility).
 Find at least a little courage to lift him and the voice of truth, for justice, for your freedom and of its people. I do this from the heart and soul without fear because everyone should strive to be a real person and not to spend his life as a poor poltroon.
                     Atanasov Sande Macedonia

PS I would like at least some of the Diaspora to contact me and join because they should not be fearful as those in Macedonia.

Македонци

Ова мое писмо кое е испратено по повод денот на борба против корупцијата до Владата односно до Премиерот Груевски би сакал да го прочитате сите Вие на кој исто така Ви го испраќам. Сметам дека на тој начин станувате сведоци за слепилото на Премиерот за оваа најголема корупцијска афера но која е и политичка и медиумска истовремено а Јас во мојот блог :

http://konspiracija.blog.com.mk

од каде е изваден овој текст ( писмо ) докажувам дека станува збор воспоставената сеопфатна контрола врз нашето мало општество односно врз нашиот крајно изманипулиран народ во секој поглед а сето тоа е со цел за негово експлоатирање од страна на Организацијата на политичарите и олигарсите.

Крајно време е некој од Вас правилно да одреагирате на ова мое писмо до Премиерот Груевски но, и по Вашата посета на мојот блог, без разлика дали сте во Македонија или во Дијаспората а тоа би било да помогнете за оваа афера да слушне цела Македонска јавност и да се освести целиот народ кој сите овие 18 години практично е во робство од еден ист политички режим. Како некој од Вас би се сметал себе си за патриот поготово кога е во прашање познатиот проблем со името на Македонија а не сака за Македонскиот народ да се заложи тој да биде ослободен од наметнатата контрола, манипучлација, експлоатација што делуваат на народот со геноцидни последици ( голема невработеност, голема сиромаштија, растурени бракови и намален наталитет ).

Најдете барем малку храброст во себе и кренете го гласот за вистината, за правдата, за слободата Ваша но и на својот народ. Јас ова го правам од срце со душа и без страв бидејќи секој човек треба да се стреми да биде вистинска личност а не животот да го помине како еден беден полтрон.

Атанасов Санде Македонија

п.с. Би сакал барем некој од Дијаспората да ми се јават и придружат бидејќи Тие не би требало да се уплашени како овие во Македонија.

Испратено на следните адреси:

martin.protoger@primeminister.gov.mk, kabinet@primeminister.gov.mk, contact_zpvrm@gs.gov.mk, president@sdsm.org.mk, contact@sdsm.org.mk, gensec@sdsm.org.mk, g_secretary@sdsm.org.mk, ligazademokratija@yahoo.com, dommakedonija@yahoo.com, contakt@ldp.org.mk, info@lp.org.mk, portparol@sdsm.org.mk, mgjorcev@mt.net.mk, zoranjolevski@bah.org.mk, pretsedatel@ldp.org.mk, generalen_sekretar@ldp.org.mk, contact@lp.org.mk, andov@lp.org.mk, velickovski@lp.org.mk, pomni@makedonija.tv, kontakt@kanal5.com.mk, telma2@unet.com.mk, a1tv@a1.com.mk, a1plus@a1.com.mk, info@veve-group.com.mk, info@kanal5.com.mk, sitelvesti@on.net.mk, mkrtvcor@mt.net.mk, desk95@a1.com.mk, tv.nova@mt.net.mk, contact@alfatv.com.mk, vesti@alfatv.com.mk, desk@kanal5.com.mk, info@kanal5.com.mk, minanova@alfatv.com.mk, telma@unet.com.mk, orbis@mt.net.mk, skynet@euronet.com.mk, info@alsat.tv, mango@gate.net, abctv@mail.com, nikolina.spasova@gmail.com, desk@era.com.mk, contact@nasatv.com.mk, alfatv@alfatv.com.mk, teova@alfatv.com.mk, info@k-15.com.mk, contact@skynet.com.mk, nova.tv@live.com, mitko@skynet.com.mk, marketing@tera.com.mk, ndimeski@yahoo.com, info@iris.com.mk, kanal21tv@yahoo.com, tvmoh@mt.net.mk, tv.nova@mt.net.mk, zdravomakedonijo@kanal5.com.mk, bumbar@sitel.com.mk, glasotnanarodot@yahoo.com, vocentar@kanal5.com.mk, jadiburek@gmail.com, piramida@mrt.com.mk, kontakt@nie.com.mk, indeks@a1.com.mk, index@a1.com.mk, mia@mia.com.mk, makfax@unet.com.mk, netpress@netpress.com.mk, mic@mt.net.mk, contact@micnews.com.mk, dnevnik@dnevnik.com.mk, vest@vest.com.mk, fokus@unet.com.mk, vreme@vreme.com.mk, kurir@kurir.com.mk, biznisredakcija@on.net.mk, biznisurednici@on.net.mk, contact@novamakedonija.com.mk, info@forum.com.mk, zum@unet.com.mk

vesnik@utrinski.com.mk, vecer@mt.net.mk, nm@novamakedonija.com.mk, fokuspress@yahoo.com, globus@globusmagazin.com.mk, info@forum.com.mk, szbor@mpt.com.mk, znm@on.net.mk , rcznm.bitola@yahoo.com, rcznm.stip@yahoo.com, rcznm.ohrid@yahoo.com, znmsr@yahoo.com, rcznm.kumanovo@yahoo.com, sovetnacesta@gmail.com, latas@vecer.com.mk, katerina_canevska@yahoo.com, jasmina.arsova@forum.com.mk, stojanka.m@novamakedonija.com.mk, marin.demirovski@kurir.com.mk, maja.kostovska@kurir.com.mk, blaze.zezovski@kurir.com.mk, vasko.popetrevski@kanal5.com.mk, zekirim@tvalsat-m.com.mk, saso.ordanoski@alsat-m.tv, bobi.hristov@alsat-m.tv, bisera.jordanovska@alsat-m.tv, gotemenugov@gmail.com, dksk@dksk.org.mk, info@transparentnost-mk.org.mk, info@transparency.org.mk, most@most.org.mk, helkom@mhc.org.mk, bvankovska@mt.net.mk, zjankul@yahoo.com, esko_profa@yahoo.com, bukarski@yahoo.com, volanskopje@gmail.com, jorm@jorm.org.mk, bitovej@bellsouth.net, cybernetmed@hotmail.com, john.drenoski@vfsco.com, macedonnews@rogers.com, rstefov@hotmail.com, gordana@bjtobacco.ca, slave@capitolelectric.ca, nicholov@sympatico.ca, macedonap@rogers.com, zhelevo@sympatico.ca, pobeda1@canada.com, vaenter@rogers.com, goalch@yahoo.com, ttraches@ica.net, dbelcevski@yahoo.ca, gburzevski@rogers.com, iandonovski@gmail.com, nestorovski@rogers.com, tolovski@yahoo.com, poposki@sympatico.ca, ilijadonev@gmail.com, marijana.janevska@blood.ca, sasko.jovanovski@gmail.com, cpt_toto@yahoo.com, beti1207@yahoo.com, dora_andova@yahoo.com, adonski@mt.net.mk, mibilbija@gmail.com, zolengeo@yahoo.com, alexandra_velkova@yahoo.com, nusev@hotmail.com, n_volja@hotmail.com, mmclose@rogers.com, slavica.koretic@zg.t-com.hr, iconajdovski@ozemail.com.au, aldo.kliman@pu.htnet.hr, vlasto@rogers.com, prosper@fiber.net.pl, zcokov.cmp@sympatico.ca, bogoeska@yahoo.com, mdinevska@cogeco.ca, prota_dane@yahoo.ca, emastojkoska@yahoo.com, nadamarkovska@yahoo.ca, marinat48@yahoo.com, michaelgeorgiev@hotmail.com, pkondoff@sympatico.ca, smmk@smmk.org, kldimoff@rogers.com, ratevski@hotmail.com, kosta.peev@hotmail.com, artsomestudio@yahoo.com, vsavino@sympatico.ca, drasko100@yahoo.com

04 декGruevski – the blindness his – Груевски – слепилото негово ( english – macedonian )

( Macedonian people should to know the truth )

Web site for the conspiracy in Macedonia – Блог за
конспирацијата во Македонија
(english – macedonian version)

And this my text, as well as all my previous blog – web site in this mine will offer further proof of the existence of the organization of politicians and oligarchs is their control over our society in these 18 years the “ independence and freedom“ the Macedonian nation. Although writing particular case, with specific names, etc.. Judges do not want to have misconception of those who visit this my bolg web site that this is my personal fight for my rights but on the contrary I am only showing the truth about the existence of organized control and exploitation of Macedonian ordinary man (worker, farmer, farmers .. ..). In the previous section I wrote specifically for the so-called judges in Macedonia that apparently receive orders by phone and those who carry these messages and commands huge phone bills make it to allude to the existence of great control and they did not give anything of the case.

Mr. Gruevski as thought (apparently) to calculate the remaining with the figures of last transit time period when the evidence so far is silent which is offered in my complaints to the government and in this my blog – web site (which prove to the conspiracy manipulated the Macedonian people), the MOI in the Police of finance, the State Inspectorate and in the Judicial Council where the member and his Justice Minister Manevski when prohibits its (VMRO-DPMNE) lawmaker from Demir Kapija, Chestoeva to read in the Parliament, parliamentary question of biggest issue for this affair which involved many of his figures of transit time period. I think it will come very soon he and his figures of transit time period , who are in the same political regime in these 18 years, will come in the same awkward situation that happened to Ceausescu when he looked confused as she walked the people against him in maintaining his last speech. People are aware of the existence of the conspiracy against him but because of the absence of courage which still have some of our ancestors in past centuries moment that described above for Ceausescu has not occurred.

Blindness with Prime Minister Gruevski who obviously inherited from his predecessors – Buckovski Crvenkovski and Kostov ongoing cases of the largest political – media corruption affair for which I write this my right blog – web site. Will be wonderful when the Prime Minister Gruevski and his Monister of Justice — Manevski who is a member of Judge Council to assist the process of exposing the involved judges who, after my Complaint will work (at least so I am notified in writing) the Deputy Ombudsman Liliana Ilievska that and sent it my letter:
………………………………………………………….

Dear Mrs. Ilievska

 I send this texts to you as you extend the Deputy Ombudsman as to do after my Complaint therefore be accurate in terms of being subject to examination and you also know that I’m at your disposal if you need more information you can without me to find my blog – web site :
http://konspiracija.blog.com.mk
Will only briefly mention that it is not no word for first instance decisions taken based on the evidence provided as to try again to protect the judges (and other judges involved in this most political – corruptions affair) Judicial Council of the RM in a next his explanation, but it comes thinks by judges who identified at least one judge in the European country would be condemned to make and that is:
Storage of items in the drawer for several years, the rejection of such a subject as untimely for allegedly deliberately lying, deliberately prolonging the alleged submit to the so-called protected Judges, unlawful rejection of lawsuits against protected by listed greatest lies by the so-called Judge although there are witnesses to confirm the lie to the judge, conscious no sending to appeal to the Appellate Court in Skopje that its loss for the existence of a duplicate of my trial in the absence of the party without making a bid for delivery of call for hearing, and not the conditions for such a trial and making judgments in the absence without being submitted to the home address in order to deliberately prevent lodging of an appeal, shamelessly blackmailing by the so-called judge to with
draw a lawsuit against their protégée, failure of evidence of the subjects available, and by the president of the court approbation – approval all these shameless and negligent acts of the so-called judges.
Judicial Council of the Republic and that his article, which protects the least referred to the so-called Judges are not want to deny what is stated in the complaint and that these listed facts about violations of the laws by them so, so right you will act as the Ombudsman institution, if strictly to investigate all these listed violations of the law. With such a precise report then ask the Judicial Council of the Republic to dismiss the judges of the Court Negotino as helpers and protectors of what is done about criminal AD cable factory Negotino. Thus the Judicial Council must act
(or maybe it would be against such and your request)
and it will burn the plant for 7 years have already carefully concealed corruption’s affair with enormously large number of involved the judiciary, prosecutors, police, government and state institutions and politicians and absolutely all media – Journalists.
Now you are at move once sent me a letter of 03.11.2009g. NP no. 2766/09 which tell me that you’ve started my Complaint proceedings relating to at least start against the judges of the Court Negotino.
Sincerely Atanasov Sande

p.s. This letter to you to put in my blog – web site on the Internet because it is my way of keeping this fight that I want the people of Macedonia saw the truth and not the rights that are served by the controlled media and politicians.

 

 

И со овој мој текст како и со сите мои досегашни во овој мој блог ќе понудам уште еден доказ за постоењето на ОРГАНИЗАЦИЈАТА на политичарите и оигарсите односно за нивната контрола врз нашето општество во овие 18 гидини на “независност и слобода,,, на македонскиот народ. Иако опишувам конкретен случај, со конкретни имиња на тн. судии никако не сакам да бидам сватен од оние кој го посетуваат овој мој болг дека ова е моја лична борба за мои права ами напротив Јас само ја прикажувам вистината за постоењето на организираното контролирање и експлоатирање на обичниот македонски човек ( работник, земјоделец, сточар….). Во предходниот текст напишав конкретно за тн. судии во Македонија дека очигледно наредбите ги добиваат по телефон а оние кој ги пренесуваат тие пораки и наредби прават големи телефонски сметки при тоа алудирам на постоењето на големата контрола и Тие ништо не препуштаат на случајот.

Господинoт Премиер Груевски како мисли ( наводно ) да се пресмета со преостанатите транзицијски личности кога и досега молчи пред доказите кој му се понудени во моите претставки во Владата и во овој мој блог ( со кој ја докажувам конспирацијата кон овој изманипулиран македонски народ ), во МВР, во Финансовата полиција, во Државниот инспекторат па и во Судскиот совет каде член е и неговиот министер за правда Маневски и кога забранува на својата ( од ВМРО ДПМНЕ ) пратеничка од Демир Капија, Честоева да го прочита во Парламентот, Пратеничкото прашање за оваа најголема афера во која се инволвирани голем број негови транзицијски личности. Мислам дека многу брзо ќе дојде тој и неговите транзицијски личности кој се во овој ист политички режим во овие 18 години, ќе дојде во истата непријатна ситуација која му се случи на Чаушеску кога збунето гледаше како тргна народот против него при одржувањето на својот последен говор. Народот е свесен за постоењето на конспирацијата против него но поради одсуство на храброст која сепак красела некои од нашите предци во минатите векови оној момент кој го опишав погоре за Чаушеску сеуште не се случил.

Слепилото кај Премиерот Груевски кое очигледно е наследено од неговиѕе предходници – Бучковски, Костов и Црвенковски сеуште трае кога е во прашање оваа најголема политичка п медиумска корупцијска афера за која пишувам во овој мој блог.Би било право чудо кога Премиерот со неговиот Министер за правда – Маневски кој е член во Сидскиот совет да го потпомогнат процесот на разоткривање на инволвираните судии за кој по моја Претставка ќе работи ( барем така сум писмено известен ) Заменик Народниот Правобранител Лилјана Илиевска на која и го испратив ова мое писмо:

………………………………………………………………………………………………………………………………

Почитувана г-ѓо Илиевска

Ви се обраќам со цел да ве упатам Вас како Заменик Народен Правобранител како да постапите по мојата Претставка односно да бидете прецизни во поглед на тоа што е предмет на испитување и воедно Ве известувам дека Ви стојам на располагање ако Ви се потребни уште податоци кои можете и без мене да ги најдете на мојот блог :

http://konspiracija.blog.com.mk

Накратко само ќе споменам дека не станува никаков збор за донесени првостепени одлуки врз основа на утврдени докази како што ќе се обиде пак да ги заштити овие судии ( а и останатите судии инволвирани во оваа најголема политичко – корупцијска афера ) Судскиот совет на РМ во некое наредно свое штуро образложение туку станува збор за дејствија – глупости од страна на посочените судии кој никој судија барем во Европска држава не би се осудил да ги направи а тоа е :

Чување на предмети во фиока по неколку години, отфрлање на таков предмет како наводно ненавремен при свесно лажење, свесно одолговлекување со наводни неуредни достави до заштитените од т.н. судиите, незаконско отфрлање на тужби против заштитените со наведени безобзирни лаги од страна на т.н. судија иако постојат сведоци да ја потврдат лагата на судијата, свесно неиспраќање на жалба до Апелациониот суд Скопје односно нејзино губење при постоење на дупликат кај мене, судење во одсуство на странка без притоа да се направи обид за достава на покана за рочиште, при што не се исполнети условите за такво судење и донесување на пресуди во одсуство без да бидат доставени на домашна адреса со цел намерно да се спречи вложување на жалба, бесрамно уценување од страна на т.н. судија да повлечам тужба против нивни штитеник, недавање на докази од предметите на увид, а од страна на претседателот на судот аминување на сите овие бесрамни и несовесни постапки на т.н. судии.

Судскиот совет на РМ а и овој негов член кој ги заштитил барем овие посочени т.н. судии не се потрудил да го негира она што е наведено во Претставката а тоа се овие наброени факти за кршењето на законите од нивна страна па, затоа правилно ќе постапите Вие како институција Народен правобранител ако стриктно ги испитате сите овие наведени прекршувања на законот. Со еден таков прецизен извештај потоа да побарате од Судскиот совет на РМ да ги разреши овие судии од Основниот суд Неготино како помагачи и заштитници на се она криминално направено околу АД фабрика за кабли Неготино. На тој начин Судскиот совет ќе мора да постапува
(или можеби пак ќе се избламира и спрема таквото Ваше барање )
а со тоа ќе пукне тиквата за оваа досега веќе 7 години грижливо сокриена корупцијска афера со енормно голем број на инволвирани од судството, обвинителството, полицијата, владините и државните институции како и од политичарите и ама баш сите медиуми – новинари.

Сега Вие сте на потез кога веќе ми испративте писмо на 03.11.2009г. НП бр. 2766/09 со кое ме известивте дека сте покренале постапка по мојата Претставка која се однесува за почеток барем спрема судиите од Основниот суд Неготино.

Со почит Атанасов Санде

П.с. Ова писмо до Вас го поставив во мојот блог на Интернет бидејќи тоа е мојот начин на водење на оваа борба со која сакам народот во Македонија да ја виде правата вистина а не онаа која им се сервира од страна на контролираните медиуми и политичари.

……………………………………………………………………………………………………………………………